Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha egy ember süketként születi...

Ha egy ember süketként születik, milyen nyelven gondolkodik?

Figyelt kérdés

2012. dec. 12. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Az anyanyelvén.

Gondolom írni és olvasni azért megtanítják őket.

2012. dec. 12. 22:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Na ja, de akkor hallja-e "belső hangot" mikor elolvas magában valamit?

Én pl. mindig eképzelek egy hangot mikor elolvasok valamit. Pl. ahogy ezt leírom és elolvasom ehhez is elképzelek egy hangot. Epic fail, hogy nem a sajátomat :D

2012. dec. 12. 22:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az szubvokalizálás kb mindenki csinálja de azért nem mindenki egyébként ő is tud gondolkodni max nem olyan nevekkel látja el a dolgokat ahogy mi:)
2012. dec. 12. 22:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az anyanyelvén. Sőt, bár meglepő, de beszélni is az anyanyelvén beszél, ugyanis megtanulnak beszélni is, csak elsőre nehezen érti, aki nincs hozzászokva. Ugyanis hangjuk van, csak nem hallanak. Ezért nehezebb nekik a beszéd, mert nem hallják az artikulálást.
2012. dec. 12. 23:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, az agyuknak az erre specializálódott része a fejlődésük során más funkciókat fog betölteni, és ennek megfelelően írás/olvasás közben nem hangokra fog asszociálni, hanem képekre, korábbi írásos/olvasásos emlékekre (ahogy előttem mondták), vagy bármi másra, ami épp logikus.

Egy születésétől fogva vak ember sem "feketeséget lát", hanem "nem lát", ami nagy különbség.

2012. dec. 13. 01:07
 6/12 A kérdező kommentje:
A vak ember mit lát konkrétan?
2012. dec. 13. 06:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szubvokalizálás. Sose tudtam, hogy ez a neve. És vajon miért nem a saját hangunkon szólal meg?
2012. dec. 13. 09:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Jelnyelven.
2012. dec. 13. 11:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem gondolkodom a legtöbbször szavakkal. Inkább képekkel, elképzelésekkel. Gondolom náluk is ugyanígy van, csak durvább mértékben.

Ez a szubvokalizálás érdekes téma amúgy. Én ahogy olvasom gyakorin a válaszokat, minden írásstílushoz más hangot képzelek el. Pl. ha valaki sok szmájlit használ, ahhoz gyerekesebb hangot. :D Ha pedig olyan oldalon vagyok, ahol látszik a felhasználó profilképe, akkor ahhoz fog passzolni a hang.

2012. dec. 17. 02:35
 10/12 Csengii válasza:
51%
Kérdező: Most ezt komolyan mondod?? A vak ember nem lát,csak kifinomultabb a hallása,és a szaglása....a főkérdésre meg áhh...Figyelj: Amilyen az anyanyelve.
2012. dec. 18. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!