Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek szép a német nyelv?

Szerintetek szép a német nyelv?

Figyelt kérdés

2012. dec. 2. 16:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
86%
A testvérem operaénekes, tőle hallottam egy szakmabeli jellemzést a német nyelvre. Egyszerűen így hangzik: "A zene nyelve". Márpedig, ha valaki, akkor egy operaénekes tudja, mi a zene. Szerintem is szép nyelv, bár nem a holywood-i filmeken hallható német beszédre kell építeni, mivel ott minden német vagy ordítozó náci, vagy ordítozó náci. Aki ilyennek hallja, az valószínűleg ennyi kapcsolatot ápol ezzel a nyelvvel, mivel az, hogy miről mi a véleményünk, nagyban függ a vele kapcsolatos tapasztalatainktól. És engem is lehet érte megkövezni, de szívesebben hallgatok egy német nyelven íródott komolyzenei művet, mint spanyolul, vagy olaszul. Egyszerűen szépnek hallom.
2012. dec. 9. 10:21
 22/28 anonim ***** válasza:
Én itt a környezetemben mindenkitől azt hallom, hogy mennyire ronda, de én nem tudom... Talán mert kiskoromban azt tanultam, és emiatt nem találom se szépnek, se csúnyának. Olyan "átlagos".
2012. dec. 9. 13:02
 23/28 anonim ***** válasza:
64%
Ez a kérdés rohadt nagy hülyeség. A szépség relatív. Szerintem pl. a török a legszebb nyelv a világon (hangzása alapján), de soha sekivel nem találkoztam, aki ugyanígy gondolta volna (még törökkel sem), akkor mondjam azt, hogy nem szép?
2012. dec. 9. 13:27
 24/28 anonim ***** válasza:
Ízlések és pofonok , de én úgy vagyok vele hopgy inkább az angol és max végszükség esetén ha nagyon muszáj lenne max akkor tanulnék németet ...Nem tetszik és nehéznek is találom ,angol kismilliószor könyebb.
2012. dec. 10. 10:43
 25/28 A kérdező kommentje:
23-as odaírtam,hogy "szerintetek".
2012. dec. 10. 21:44
 26/28 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem szép a német nyelv. Most tanulom, most ismerkedem a német nyelv rejtelmeivel, de bár még csak csetlek-botlok a

ragozások, nyelvtani nemek, névelők között, mégis szépnek találom.

Én nem muszájból tanulom ezt a nyelvet, hanem azért, mert szeretem.

2012. dec. 11. 01:04
 27/28 anonim válasza:
JA! Az egyik kedvenc nyelvem!
2013. márc. 3. 19:01
 28/28 anonim ***** válasza:

Szerény véleményem szerint csodálatos nyelv. Hihetetlenül gazdag lexikailag és viszonylag kevés szót vett át a latinból, emiatt sokkal egyedibb (számomra), mint pl. az angol. A nyelvtan merev, az egész tele van kötöttségekkel, de éppen a nehézségek miatt tölt el hihetetlenül jó érzéssel, ha helyesen tudok beszélni németül. Egy igazi kihívás. :)

Egyébként pedig az ismerőseim körében is népszerű volt a német nyelv utálata, de szépen lassan rávezettem őket, hogy nem a Hitler-beszédekből kellene kiindulni. :D

És szerintem igenis hangozhat szépen a német nyelvű zene is:

https://www.youtube.com/watch?v=68LlgGd9Y88

2015. okt. 21. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!