Egy kezdő számára a német vagy az orosz nyelv a könnyebb?
A laikus azt jelenti, hogy hozzá nem értő.
A német a könnyebb az európai ember számára, főleg, ha már angolul tud eleve, mivel azonos nyelvcsaládból származnak.
A német nyelvben nehézséget okozhat:
- a névelők (bár ezt azért egy 2 év után megszokja az ember és magától értetődő lesz)
- a 4 eset
- bizonyos emberek számára a mondatsorrend megjegyzése
- gyengébb képességűeknek a rendhagyó igék felismerése
Ezen kívül nagyobb nehézségek nincsenek a német nyelvvel, maga az időrendszere és igeragozása egyszerű, átlátható, logikus, a szókincse könnyen tanulható (a már angolból ismert germán és latin szókincs révén, valamint a magyarból is ismerős szókincs is segít - tánc, kapucni, vicc, sprintel, spurizik, stb., rengeteg német jövevényszavunk van). Ezen felül az ejtése is többnyire igazodik az olvasathoz.
Az orosz nyelv nehézségei:
- cirill betűs írás
- hangsúlyos-hangsúlytalan msh-k, amik meghatározzák a következő mgh-t
- szintén 3 nemet különböztet meg, akárcsak a német
- a 4 német esethez képest az orosz hattal rendelkezik
- ugyanazokat a szófajokat ragozzák, mint a német (kiv. névelő), tehát van melléknév-és főnévragozás, stb.
"A laikus azt jelenti, hogy hozzá nem értő. "
Tudom, mit jelent a szó. Arra voltam kíváncsi, hogy nálad mit jelent, vagyis, hogy tanultad-e mindkét nyelvet. Erre még mindig nem válaszoltál. Olyantól szeretnék választ kapni, aki tanulta mindkettőt.
Ne haragudj, de ebben az esetben miért nem adsz pontosabb paramétereket a kérdésednél? 3 válasz után derült ki, hogy mit is akarsz igazán.
Én nem tanultam oroszt, viszont Németországban élek, németül beszélek. Az egyetemen rengeteg általános nyelvészetet kellett tanulni, így általánosságban hallottam az oroszról is rengeteget. Nekem az a megítélésem, hogy valószínűleg nehezebb a németnél a fentebb említett tulajdonságai miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!