Melyik újlatin nyelvet tartjátok a legszebbnek?
Figyelt kérdés
2012. nov. 29. 00:38
1/16 anonim válasza:
Portugál, francia.
Legrondábbnak: olasz, román.
2/16 anonim válasza:
Hangzásra én a spanyolt tartom legszebbnek, beszélt szövegben és énekben egyaránt.
4/16 webnyelv válasza:
Örökösen vívódom ebből a szempontból az olasz és a spanyol között. Az olasz talán szebb, a spanyol talán vidámabb hangzású.
5/16 anonim válasza:
Katalán, portugál. A többi nem is igazán tetszik, az olasz számomra monoton és zavaró, a spanyol túl száraz.
6/16 anonim válasza:
A Francia a világ legeslegszebb nyelve szerintem!!!! Illetve szeretem még az olaszt és a spanyolt. (Újlatin nyelvek közül ennyi, a többi nem tetszik.)
7/16 anonim válasza:
írásképileg:
1. francia
2. olasz
3. spanyol
4. román
5. portugál
6. katalán
hangzásilag
1. spanyol
2. olasz & francia
3. román
4. katalán
5. portugál
9/16 webnyelv válasza:
Még ha az írásképet nézzük, akkor a francia viszi a pálmát egyértelműen, utána jön a spanyol, portugál. Szebbek szerintem azok a que szótagok a franciában, spanyolban, mint az olaszban a che szótagok.
10/16 anonim válasza:
Én ugyan nem értem, mi értelme van a nyelveket az írásuk alapján összehasonlítani. A helyesírás mesterségesen megalkotott és egyezményes, nem a nyelvvel együtt "született".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!