Melyik a helyes alak, Ich bin der Beste, vagy Ich bin am besten?
8. Kisbetűvel is jó, csak akkor nem főnév, hanem melléknév.
10. Persze, hogy jó az első, de a második is jó. Kéziszótár nyelvtani kérdésekben nem mérvadó, ehhez leíró nyelvtant vagy hasonlót kell megnézni.
Akik nagyokosok lepontoztak, megindokolnák, vagy csak nyomkodni képesek a lefele kezet, mint postás a csengőt? Két leíró nyelvtant is idéztem, bátran utána lehet nézni annak, ami azokban van, és meg lehet írni ide, hogy az alapján miért nem jó, amit én írtam az 5. válaszban. De aki buta, az nem képes normálisan elmagyarázni és érvelni itt, csak a lefele kezet nyomkodni.
MINDKETTŐ JÓ, MERT ÖSSZETETT ÁLLÍTMÁNY NÉVSZÓI RÉSZEKÉNT A FELSŐFOKÚ MELLÉKNÉV DER/DIE/DAS ...-TE ÉS AM ...-TEN IS LEHET! UTÁNA LEHET NÉZNI! CSAK KÉT NÉMET LEÍRÓ NYELVTAN TÁMASZTJA ALÁ, AMIT ÍRTAM! HA MÉGSEM ÍGY VAN, AKKOR MI AZ OKA, LEÍRNÁ VALAKI?
Ezen kívül az am ...-sten tényleg jelent módhatározót IS.
Értem... hát nem gondoltam, hogy ez fog kikerekedni a dologból. :D
Amúgy, azért kérdezem, mert én még azért nem tanulok olyan rég németet, és ugye a tankönyvben úgy van a fokozás, hogy, Gut, Besser, (Gösser) am Besten. Ezért is voltam/vagyok összezavarodva kicsit. :D
Ja, és köszi a válaszokat, ha gondoljátok,még jöhettek. xd
és ugye a tankönyvben úgy van a fokozás, hogy, Gut, Besser, (Gösser) am Besten.
--------------
Dobd a szemétbe azt a tankönyvet, ahol ezek a szavak nagybetüvel vannak írva!...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!