Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német nehéz nyelv?

A német nehéz nyelv?

Figyelt kérdés

2012. nov. 2. 20:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem könnyű, az biztos. Persze vannak jóval nehezebb nyelvek is, de ezzel is meg lehet szenvedni. Ennek ellenére én szeretem nagyon.
2012. nov. 2. 20:46
 2/15 anonim ***** válasza:
nem egyszerű, de meg lehet tanulni. én nem szerettem, vhogy kiidegelt a nyelvtan, míg más nyelvekből felsőfokúm van :-)))
2012. nov. 2. 20:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Mihez képest. :) A kínainál könnyebb. :D

Tőled nagyban függ. :)

2012. nov. 2. 21:08
 4/15 Malats ***** válasza:
A beszélt nyelv nem vészes itt kint.
2012. nov. 2. 23:07
 5/15 anonim válasza:
54%

Én nagyon szeretem a német nyelvtant, mert logikus, és ami logikus az könnyebben tanulható. :-)

Egy idő után úgyis eljut az ember arra a szintre, hogy már nem kell minden mondat előtt átgondolni a nyelvtant, jön magától.

2012. nov. 3. 09:12
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Nekünk magyaroknak közepesen nehéz. Vannak nála könnyebbek is (spanyol, olasz, angol), és nehezebbek is (kínai, japán, arab, hindi). Közepesen nehéz kategória, mint a holland és a francia. Persze ez csak a magyarok szemszöge, mert egy germán anyanyelvűnek (angol, holland, dán, svéd, stb.) könnyebb, mint más nyelvek. Egy kínainak meg baromi nehéz. Kinek mi.

Ráadásul ez a könnyű-nehéz nyelv relatív. A legkönnyebb nyelv sem könnyű, de a nehezebb nyelvekhez képest könnyebb tanulási szempontól. Alapvetően minden nyelven kell szavakat, nyelvtant tanulni, kell gyakorolni a hallás utáni értést, a kiejtést, a beszédfolyékonyságot, ezekkel mindig meg kell szenvedni.

2012. nov. 3. 09:17
 7/15 anonim ***** válasza:
37%
Állj a mérlegre egyszer német nyelvvel, utána meg német nélkül. Aztán látni fogod, hogy milyen nehéz a német nyelv....:))
2012. nov. 3. 09:18
 8/15 anonim ***** válasza:
35%

A 6. hsz.-nek.

----

"Nekünk magyaroknak közepesen nehéz."

---

Én azt mondanám, hogy nekünk magyaroknak minden nyelv a vérünkben van. Míg más népeknek a magyar nyelv nagyon nehéz.

2012. nov. 3. 09:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondanám, hogy a magyaroknak a legtöbb nyelvet ugyanolyan nehézségű megtanulni, mint egy olyannak, akinek semmi köze ninss a nyelvhez. Persze ez így nem igaz, azért az európai nyelveket egyszerűbb, mint pl. az ázsiaiakat, de nem lesznek olyan könnyebbségeink, mint például hogy a svédeknek azért nem olyan nehéz angolul megtanulni, mint a kínaiaknak. Nem, finnül és törökül sem könnyű megtanulni nekünk. Mondjuk a németben pont van egy csomó kifejezés, ami teljesen ugyanolyan, mint magyarul, de figyelni kell az embernek, nehogy hamis barátokat tanuljon meg.
2012. nov. 3. 16:00
 10/15 anonim válasza:

Ez relatív, hogy kinek mi a nehéz.

Nyelvtanilag más logika szerint épül fel, mint a magyar (bár a magyartól szinte minden különbözik :D), de véleményem szerint nehezebb, mint az angol.

Viszont logikus, így én könnyen tanultam. Viszont a helyes német beszédhez képest gyerekjáték angolul beszélni.

2012. nov. 3. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!