Szerintetek a német valóban hasznos nyelv?
Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, hogy a német Európában majdnem egy szinten van az angollal, hiszen Németország Európa vezető gazdasága, emellett Ausztria és Svájc is jelentős, ráadásul Európában a legbeszéltebb nyelv (anyanyelvként).
Viszont az ellentábor meg azt hozza fel, hogy a német nyelvű országokban szinte mindenki beszéli az angolt, így ott lehet boldogulni az angollal is, szemben pl. Franciaországgal, Olaszországgal vagy Spanyolországgal.
2012. okt. 25. 22:22
1/4 anonim válasza:
szerintem van annyira hasznos mint az angol.
2/4 anonim válasza:
Attól, hogy az angol is hasznos, a német még nem haszontalan. Többektől hallottam, hogy egy magyarnak könnyebb is megtanulnia mint az angolt, bár én csak angolul tudok egy keveset, szóval ezt erősíteni nem tudom.
3/4 anonim válasza:
Hát nekem a német könnyebben megy és a német is akkreditált nyelv szóval pontokat is szerezhetsz vele. Amúgy meg közép europaban sokan inkább a németet beszélik pl Szlovéniában a legtöbb emberrel tudsz beszélni németül.
4/4 anonim válasza:
Attól függ, mire akarod használni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!