Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek a német valóban...

Szerintetek a német valóban hasznos nyelv?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják, hogy a német Európában majdnem egy szinten van az angollal, hiszen Németország Európa vezető gazdasága, emellett Ausztria és Svájc is jelentős, ráadásul Európában a legbeszéltebb nyelv (anyanyelvként).

Viszont az ellentábor meg azt hozza fel, hogy a német nyelvű országokban szinte mindenki beszéli az angolt, így ott lehet boldogulni az angollal is, szemben pl. Franciaországgal, Olaszországgal vagy Spanyolországgal.

2012. okt. 25. 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
szerintem van annyira hasznos mint az angol.
2012. okt. 25. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól, hogy az angol is hasznos, a német még nem haszontalan. Többektől hallottam, hogy egy magyarnak könnyebb is megtanulnia mint az angolt, bár én csak angolul tudok egy keveset, szóval ezt erősíteni nem tudom.
2012. okt. 25. 22:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem a német könnyebben megy és a német is akkreditált nyelv szóval pontokat is szerezhetsz vele. Amúgy meg közép europaban sokan inkább a németet beszélik pl Szlovéniában a legtöbb emberrel tudsz beszélni németül.
2012. okt. 25. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, mire akarod használni :)
2012. okt. 26. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!