A francia valóban könnyebb, mint a német?
Szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Talán igen, a francia kiejtés elég faramuci, de a németnél nem hinném, hogy sokkal könnyebb. Mindkettőnek komoly nyelvtana van, de hidd el, hogy a magyarnál egyik sem nehezebb. Aki magyarul tud, az szinte bármilyen nyelvtant meg tud tanulni.
Az tény, a franciával többre mész, de én személy szerint egyiket sem bírom hosszú távon!
Sokan vitatkoznak azon, hogy melyik a hasznosabb. Én a németet ajánlanám, de ha a frankofón világban akarsz valamit kezdeni, akkor természetszerűleg a franciát válaszd!
Angolosként azért könnyebb a francia, mert az angolban sok a francia szó, ezek ismerősek lesznek. Helyesírásban a német áll a közelebb a kiejtéshez. Ami a nyelvtant illeti: a franciában az igék működnek bonyolultabban, a németben a névszók.
A francia kiejtés és írás valamivel nehezebb, talán a beszédértés sokkal nehezebb. Igaz, az utóbbi terén a németben is érhetnek meglepetések.
A francia nyelvtan kb. ugyanaz, mint az angol, tehát elég egyszerű. A német sokkal bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!