Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki le tudná fordítani ezt...

Valaki le tudná fordítani ezt a pár szót franciára?

Figyelt kérdés

Ez a 3 nemzetiség kellene, de se szótárban, se neten nem találtam meg, csak az országok nevét.

monacói

Bahama-szigeteki

haiti

2012. okt. 13. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:

De Monaco

Des îles Bahamas

De Haïti

A francia nem ismeri az "i" végződést, így a "de" "des"-t használja, ami annyit jelent hogy onnan való, ottani.

2012. okt. 14. 08:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy Monaco nem külön nemzet, hanem hercegség, "principauté", Franciaországon belül.

A Bahama-szigetek sem nemzet, Spanyolországhoz tartozik.

Haiti pedig az USA ötvenedik állama!

2012. okt. 14. 08:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdeztem, mert például az angol,brit az anglais/e, a magyar az hongrois/e stb. ahogy szinte minden országhoz nemzetisége.

Viszont földrajzilag nem igazán stimmel, amit írtál. Monaco külön ország 1297 óta, a világ második legkisebb független állama, az más dolog, hogy a franciáktól váltak le.

A Bahama-szigetek szintén független állam 1973 óta, a Britek volt gyarmata, ma már csak a Brit Nemzetközösség tagja.

Haiti pedig megint csak önálló tagállam, semmi köze az USA-hoz, 1804-ben függetlenedett, francia gyarmat volt.

Viszont az USA 50 állama, ha érdekel. [link]

2012. okt. 14. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Igazad van, kedves kérdező, milyen hülye vagyok!

Ráadásul Haitit összekevertem a Hawai szigettel, elment az eszem nekem is... Az az igazság, hogy Franciaországban élek, és itt a "Pricipauté de Monaco"-t szeretik egy kissé saját területnek tekinteni, jogtalanul. Bár azt hiszem, a külpolitikájukba van valami beleszólásuk a franciáknak, majd utánanézek!

Bahamas-ról tényleg azt hittem, hogy spanyol, talán a klíma miatt. Rengeteg V.I.P jár oda a se... izé... a popsiját süttetni!

Egyébként köszönöm a linket, behatóan fogom tanulmányozni.

A végén még Te segítettél nekem, ugyanis nemsokára szükségem lesz rá!

Köszi!

2012. okt. 15. 09:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Jaj azt még elmondom, hogy a monacóiakat "monégasque(s)"-nak mondják, a hawaiakat pedig "hawaéen-ne(s)"-nek...
2012. okt. 15. 09:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Örvendtem, hogy segíthettem én is. :)
2012. okt. 15. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!