Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nagyon nehéz három újlatin...

Nagyon nehéz három újlatin nyelven megtanulni C2-es szinten?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, harmadik éve járok egy olasz kéttannyelvű osztályba. Nagyon szeretem az olasz nyelvet, valamint az összes neolatint, éppen ezért a második nyelvem a francia lett, de ezt csak heti 4 órában tanulom 3 évig (iskolai keretek között). A tanterv szerint ennyi idő alatt mindössze az A2-es szintig jutunk el (mert olyanokkal járok egy csoportba, akiknek nem olasz az első nyelvük, így értelemszerűen lassabban haladunk). Viszont olaszból (kéttannyelvű lévén) felsőfokú nyelvtudás birtokába jutunk az ötödik év végére.

Az olasz nyelv magas szintű ismerete mellett így akkor mennyire nehéz eljutni franciából és spanyol nyelvből is hasonlóan jó (C1-C2) szintre?

Valahol még azt is olvastam, hogy a neolatin nyelvek többsége még most is annyira hasonlít egymásra, hogy akár dialektusoknak is tekinthetnénk őket, csak a politika miatt nem tesszük.

2012. okt. 4. 18:11
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvtanulás a szorgalmasaké. Ha elég kitartó vagy és otthon is tudsz sokat tanulni, akkor semmi nem lehetetlen.

"Valahol még azt is olvastam, hogy a neolatin nyelvek többsége még most is annyira hasonlít egymásra, hogy akár dialektusoknak is tekinthetnénk őket, csak a politika miatt nem tesszük."

Akkor ezt valami rossz forrásból olvashattad, mert annyira azért nem hasonlítanak. Tény, hogy hasonlítanak, de nem annyira, mint mondjuk a cseh és a szlovák, ahol az a helyzet, amit írtál. Egy portugál meg egy olasz nem fogja megérteni egymást.

2012. okt. 7. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!