Csak nekem tűnik a román nyelv olaszos hangzásúnak?
Figyelt kérdés
Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.2012. szept. 13. 20:04
1/14 anonim válasza:
Igen, olyan, mintha egy szláv nyelvet(talán leginkább a csehet) összekevertek volna az olasszal.
2/14 anonim válasza:
Nekem is eszembe jutott már. Mindkettő újlatin, szal nem véletlenül :)
3/14 A kérdező kommentje:
Hát persze. Megvan a rokonság, de nem gondoltam volna, hogy ennyire hasonlítanak egymásra. :)
2012. szept. 13. 20:34
4/14 anonim válasza:
Nekem még soha nem jutott eszembe, hogy olasz hangzású, de a románok szívesen hangoztatják ezt.
5/14 anonim válasza:
Jajj, a dákoromán marhaság...
6/14 anonim válasza:
Hasonlíthat még a spanyolra és a portugálra is.
7/14 anonim válasza:
Nem csak neked, néha én is olaszosnak hallom, ha nem figyelek :) (Igaz, az írott szövegről nem jut eszembe az olasz.) Rokon nyelvek, így nem véletlen.
8/14 webnyelv válasza:
Kicsit olaszos hangzású. A kiejtés eléggé hasonló, de van néhány betűkapcsolat, ami csak a románban vagy csak az olaszban van. De pl. az "e" és "i" előtt a románban és az olaszban is "cs"-nek ejtik a c-t. A román viszont a szóvégi magánhangzókat jobban elhagyja, mint az olasz. A szavak belsejében a kiejtés is sok tekintetben hasonlít, nagyrészt fonetikus a kiejtés mindkét nyelvben, szemben pl. a franciával.
9/14 A kérdező kommentje:
Megismerni konnyen a roman nyelvet, mert sok egyedisege van, de ha csak fel fullel figyelsz, a dallamossag meg monden miatt teljesen olaszosnak tunik.
2012. szept. 13. 22:06
10/14 anonim válasza:
A legrandább latin nyelv, legalábbis van két román szomszédom (két nő), na azok így mutatták be. Amikor elkezdenek átordibálni egymáshoz, zeng az egész udvar, ráadásul lehet érteni, hogy szidják az egész világot (beszélek olaszul és spanyolul és a lényeget elcsípem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!