Csak nekem tűnik a román nyelv olaszos hangzásúnak?
Figyelt kérdés
Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.2012. szept. 13. 20:04
11/14 anonim válasza:
a román is meg az olasz is keleti újlatin nyelv, ezért sok a közös bennük.
12/14 anonim válasza:
Ha a kiejtesre erted, akkor attol fugg, ki beszeli. Egy regati roman beszede olaszosnak, egy moldvai romane inkabb oroszosnak hangzik.
13/14 anonim válasza:
Van benne valami. Nekem úgy tűnik, mintha a latinhoz is hasonlítana, - talán még jobban, mint az olaszhoz. a románban több a "cs" és az "sz" és a "c".
14/14 anonim válasza:
Itt van körülbelüli kiejtés szerint
románul (nem vagyok benne biztos, hogy teljesen pontos):
Toáte fjincele umáne szé naszk libere si egále ün demnitáte si ün dreptúrj. Ele szunt ünzesztráte ku raciúne si konstyincö si trebúje szö szé komporte unele fácö de altele ün szpiritul fraternitőcij
olaszul:
Tútti lji esszeri umáni naszkóno líberi ed egváli in dinyitá e diritti.Szóno dótáti di radzsióne di koszcsienca e devóno komportárszí fraternámente l'úno kon l'altro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!