Szerintetek az olasz vagy a spanyol a hasznosabb nyelv?
Magyarországon egyértelműen az olasz. Velük sokkal élénekbbek a kulturális, gazdasági, turisztikai kapcsolataink, mint a spanyolokkal. Több olasz jön hozzánk, és több magyar megy Olaszba, mint a spanyol esetén.
Ha viszont nyugatra mész, ott több haszna van a spanyolnak. Én is azért kezdtem spanyolt tanulni, mert a neten mindenütt spanyolba ütköztem, annyian vannak, mint az oroszokxD
Köszönöm az eddigi válaszokat, de érkezhetnek még, kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)
Szerintem attól függ, hogy hol képzeljük el a jövőnket.
Amerikában egyértelműen a spanyollal megyünk többre, ott sokkal-sokkal hasznosabb nyelv, mint az olasz.
Viszont kontinensünkön szerintem az olasz egyértelműen fontosabb, több tényező miatt is:
1. Olaszország népessége 61 millió, Spanyolországé csak 47 millió fő.
2. Olaszország fejlettebb (+G8 tag), mint Spanyolország.
3. Spanyolországban mindig is magasabb volt a munkanélküliség, mint Olaszországban.
+1. Ha Magyarországot nézzük, hazánknak sokkal több kapcsolata van Olaszországgal, mint Spanyolországgal.
Tényleg attól függ mi a célod.
Ha Olaszországgal/Olaszországban akarsz magaddal valamit kezdeni, akkor olasz. De csakis akkor.
Ha világszinten szeretnéd növelni az esélyeidet, akkor spanyol.
Én 2 éve Németországban élek, és itt nagyon jól jött volna ha beszélek spanyolul, mert rengeteg olyannal találkoztam, akik beszélték.
Szerintem nézd meg a kultúrát, az embereket, a szokásokat, ismerkedj velük... A nyelvet is hallgasd.
Amelyik jobban tetszik azt a nyelvet tanuld.
Mindkét nyelvet beszélő emberekre van kereslet, mert ritkák, bár talán olaszul többen beszélnek itthon.
De ha az a cél, hogy könnyen el tudj helyezkedni vele, akkor mindkettő jó, nincs rossz döntés.
Inkább a szívedre hallgass. Mert ha a tanulás közben jössz rá, hogy nem is szimpatikus... az ország, az emberek, a kultúra, a nyelv... akkor nagyon nehéz lesz, nyögvenyelős a további tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!