Hány nyelvet beszélsz? Milyen érzés, hogy tudsz beszélni idegen nyelvet?
tudok magyarul olaszul spanyolul angolul franciául latinul németül egy kicsit skótul és svédül csak írásban
szeretem érezni hogy értem amit a legtöbb ember mond nekem mégsem az anyanyelvemen
Angol, közel anyanyelvi szinten használom. (értsd: mindent megértek, megfogalmazok az ég világon egy viszonylag választékos, de néha nem teljesen pontos formában).
Rajzfilmekből, filmekből, játékokból, számítógépről, internetről tanultam magamtól, egyesegyedül, gyerekkorom óta. Nem is tanultam, inkább csak úgy rámragadt. Amikor kölyök voltam csak angol nyelvű Cartoon Network volt. Sok eredeti kiejtést, szót hallottam, ha a pontos mondatokat nem is, de a történet lényegét megértettem, azt hiszem ez szerettette meg velem az angol nyelvet és fektette le az alapokat, amit alsó tagozatban tovább fejlesztettek az angol órák. Felsőben már az ég világon semmit nem tanultam angolból, mert mindig jóval a tananyag szintje fölött voltam. A számítógép és a játékok tovább táplálták az angol nyelv iránti szeretetemet, elkezdtem angolul nézni filmeket, olvasni dolgokat. Megjelent az életemben az internet és azóta jóformán mindent angolul olvasok - angolul tájékozódok, szórakozok.
Más nyelven nem beszélek, ha valaki tud rendesen angolul nincs is rá semmi szükség, ha meg nem, akkor inkább az angolt élesítse, mintsem megtanuljon egy második idegen nyelvet silányul.
Jó érzés, kitárul a világ. 10-12 millió ember gondolata helyett többmilliárdét hallhatom, több milliárddal hallathatom az enyémet. Az angol nélkül ma egy sokkal szegényebb tudású, rosszabb életű ember lennék.
" magyar mintha egyszerűen fogyatékos lenne komolyan"
Szerinted a hülye angol/amerikai képes lenne magyarul megtanulni? Kötve hiszem.
" Szted ez akkor mi? És nem egyedüli eset, ez a szomorú! Én már kiakadni s etudok lassan, de ez tipikus magyar jelenség."
Biztosan tipikus magyar jelenség. Gondolom a világ összes nemzetével van tapasztalatod. Az egyik válaszolónak azonban igazat adok, sokan angolul tanulnak, pedig magyarul sem tudnak rendesen. Csak meg kell nézni az idézett szöveget.
ennyi zöldséget gyerekek ....
itt pár emberrel azért komoly bajok vannak sztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!