Egy svéd lánnyal levelezek:
- And you...are you Kitchen Fairy ? :)
- I really like food and cooking, but not sure I am a kitchen fairy ;). My friends like my food anyway. The problem is that I find it boring to cook only for myself, so the last years haven't been very healthy. Instead of cooking I have been eating sandwiches and that wasn't a very good choice.
But the last weeks I have forced myself to make proper food with good protein and a lot of vegetables, so already feeling a lot better :D
Nehéz ügy, pont ezt kerestem én is. Beszéltem egy amerikaival.. hát nem igazán van rá szó. A kitchen fairy azért nem jó, mert ha rákeresel a képkeresőben, csomó giccses figurát dob ki, amik úgy mond díszíthetik az ételeket vagy a konyhát. Lényeg, hogy nem személyt értenek alatta. Most az hogy egy-két ember kikiáltotta magát "kitchen fairynek" és így reklámozza magát a neten még korántsem oszlatja el a félreértéseket.
Érdekes módon a német Küchenfee ugyanaz, mint a magyar verzió, mely esetben ugyebár személyről van szó.
Leginkább lady cook vagy cook. Jobb szó nincs rá, mert a kitchen fairy-nek más a konnotációja, ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!