Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Amerika, brit, aussie, kiwi...

Amerika, brit, aussie, kiwi vagy skót akcentus? Kinek melyik jön be?

Figyelt kérdés

(és melyik fajtája, pl. britnek is van több válfaja...)

én személy szerint kiwi(új-zéland) és aussie8ausztrál)párti vagyok

2009. júl. 27. 15:41
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%

Kár, hogy a magyaros angolt nem raktad ide, biztos azt mondanám XD

amúgy hangzásra nekem is az ausztrál angol tetszik

2009. júl. 27. 15:59
 2/25 anonim ***** válasza:
82%

aussie,amerikai

britet nem szeretem.

2009. júl. 27. 16:02
 3/25 anonim ***** válasza:
82%
Anthony Hopkins wales-i akcentusát szeretem.
2009. júl. 27. 16:21
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Mindegyiket szeretem, mindegyik érdekes, de az amerikait hallom messze a legtöbbet. De ha már itt tartunk ezeken belül és kívül is több akcentus van.
2009. júl. 27. 16:37
 5/25 A kérdező kommentje:

igen, igen, tudom, csak gondoltam, h aki ki akarja fejteni, ill. ír ide, az ezeket úgyis tudja...;)

a brit nekem sem annyira tetszik, bár azt mondják, h az aussie hangzásra a brit és a dél afrikai angol keveredése...hát..nem tudom...anglia egyes részein, például délen, ahol én is voltam, ott talán kicsit "flegma akcentussal" beszélnek, ami kissé közelít az aussie-hoz:)

2009. júl. 27. 17:07
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
britet amcsit imádom,skótot rühellem
2009. júl. 27. 19:31
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Félig amerikai vagyok, tehát elfogult. Az ausztrálok és kiwik nagyon vicces akcentussal beszélnek, ez biztos. Szépnek nem nevezném. Nekem úgy hangzanak, mint egy részeg essex-i brit akcentusa. Az USA-ban a legtöbben nagyon furcsának találják az ausztrál akcentust. Remélem, hogy nem sértődsz meg, csak elmondtam a véleményem. Még jó, hogy mindenkinek más tetszik és másmilyen. Ez teszi a népeket egyedivé.
2009. júl. 27. 19:32
 8/25 A kérdező kommentje:

neeem, nem sértődöm meg->utolsó kommentelőnek

örülök, h már győlnek a vélemények:)

igen, tudom , youtube-on csomó ilyen video van, ahol kifigurázzák az amcsi a kiwi és aussie akcentust ill. fordítva.

én régen nagyon amcsi akcentus mániás voltam, de amióta hallottam kiwiket és aussie-kat beszélni, beleszerettem:)

2009. júl. 27. 20:38
 9/25 anonim ***** válasza:
55%

Én sajnos nem beszélek angolul :(

(németül és oroszul tudok, meg latinul XD )

De nagyon érdekel ez a téma. Az brit akcentus nekem nagyon nem tetszik. Azon kívül az amerikait és a kanadait ismerem fel, ha hallom. Ezek szebbek. De a többit nem igazán...nem küldenétek linkeket, ahol meg lehet hallgatni a különbözőket?

Köszi^^

2009. júl. 29. 19:44
 10/25 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=vhIazHiuoP8 -> ő aussie

http://www.youtube.com/watch?v=Zl6jBPyFlN0 -> kiwi(itt a srác, aki kérdezgeti őket, ő asszem eredetileg kanadai és akik válaszolnak, azok új zélandiak

http://www.youtube.com/watch?v=kTndCDkZuW0&feature=related ->britből van 1 csomó, ez nortehn british

de leginkább ajánlom Amy Walker "21 accents" videóját, nagyon jól csinálja

2009. júl. 29. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!