Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő a "tökéletes" vagy...

Mennyi idő a "tökéletes" vagy legalább normális angol akcentus/kiejtés megtanulása ha valaki pl. kint él az USA-ban?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:

ha az USÁban élsz, nemigen lesz angol akcentusod :D

ha az amerikaira gondolsz, sztem fél év-9 hónap után simán.

2010. júl. 1. 23:30
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Egy ismerősömnek 10 év kellett ,mire tökéletes lett a kiejtése......hiába az anyanyelvi környezet.....
2010. júl. 2. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Időnként hallani "56-os magyarokat" a tévében angolul beszélni, esetenként még mindig fülsértő akcentussal -- nekik 50+ év sem volt elég...

Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire akarja valaki tökéletesíteni a kiejtését, és hogy mennyire van hozzá érzéke. De nem árt, ha valaki fel is hívja a figyelmét a kiejtési apróságokra, amiket hallás után nem biztos, hogy észrevenne.

Szóval akár pár hónap alatt is hatalmas javulás érhető el.

2010. júl. 2. 13:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát ez emberfüggő...
2010. júl. 2. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Attól függ hány éves vagy és milyen nyelvkészségeid vannak.

Nekem van egy tíz évvel idősebb nővérem, mindkettőnknek jó a nyelvérzéke. Mikor én 6 voltam kiköltöztünk Amerikába három évre. Én azóta is anyanyelvemként beszélem az angolt, de neki még mindig akcentusa van, a szüleinkről nem is beszélve.

16/L

2010. júl. 2. 17:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Aki nem kisgyerekkorban kezdi egy idegen nyelv megtanulását, és nem tartozik a nyelvzsenik törpe kisebbségébe, az sehány év után sem fog akcentus nélkül beszélni egy idegen nyelven. A helyes (nem hibás) kiejtést viszont, amely nem azonos az akcentus nélkülivel, bárki hónapok alatt megtanulhatja.
2010. júl. 3. 22:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Baromi emberfüggő, rokonaim 30 éve élnek Canadában de még mindíg akcentusuk van! Szóval ez kiszámíthatatlan! De sok szerencsét a tökéletes amerikai akcentushoz :)
2010. júl. 6. 23:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Embertől, érzéktől életkortól függ, meg attól is, ki mennyire akarja perecízen felvenni az ottani akcentust.
2012. okt. 30. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!