Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek érdemes erőltetnem...

Szerintetek érdemes erőltetnem a nyelvtanulást vagy arra összpontosítsak, amiben sikerélményem van!?

Figyelt kérdés

Én nem tudok nyelvet tanulni, egyszerűen teljesen hülye vagyok hozzá. Már kisiskolás korom óta tanulok angolt, ma már minimum felső fokú nyelvvizsgával kellene rendelkeznem ehelyett, nekem még az alap sincs meg. Középiskolás koromba emelt szinten érettségiztem közgazdaságtanból ill. matekból 5re, ennek köszönhetem hogy bejutottam az egyetemre, ugyanis nyelvvizsga híján az eléggé nehézkes. Most diplomázta, közgazdász lettem szintén dicséretes 5ös osztályzattal és immáron már 4.szer buktam meg a nyelvvizsgán ami ugye feltétele lenne a diploma megszerzésének. /Természetesen szakmai nyelvvizsga/

Nos, nekem nemhogy 1, de 2 szakmai nyelvvizsga szükséges a diplomámhoz amit majdhogynem lehetetlen megszereznem.

Szüleim véleménye az, ha már eddig támogattak az még belefér hogy külön nyelvórákra járatnak, csakhogy eddig is járattak. Tanáraim szerint nem vagyok hülye, mindent megértek de ha beszélnem kell olyan leszek mint egy gyengeelméjű...mindent elfelejtek és egy mondatot nem bírok összerakni, vagy épp elmondom magyarul amit gondolok.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ebből származhat hátrányom a munkaerőpiacon? Muszáj manapság már minimum 1 nyelvvizsgával rendelkeznem? Erőltetnem kell?!

Nem akarok tovább a szüleimen élősködni, dolgozni szeretnék de szüleim szerint nyelvvizsga nélkül nem ér semmit a diplomám. De én még egy nyelven sem beszélek, nemhogy kettőn!

Környezetemben nagyon vegyes képet látok, van olyan ismerősöm aki szintén nem szerezte meg diplomához szükséges nyelvvizsgát mégis el tudott helyezkedni és olyan is van, aki megcsinálta és mégsem talált munkát!

Mit gondoltok erről?

2012. aug. 22. 23:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nyelvtanfolyam nélkül is tanulni, tele az internet ingyenes vagy filléres nyelvoktató cuccokkal.

A negyedik nyelvemet tanulom (héber) internetről, nagyrészt ingyenes oldalakról. A telefonomra letöltöttem két nyelvoktató alkalmazást, ezek összesen kerültek 3000 Ft-ba. Eddig ennyibe fájt a nyelvtanulásom és ősszel készülök középfokúra belőle. (Magára a papírra nincs szükségem, inkább szeretném látni, hogy tényleg tudok-e annyira, mint érzem)

Diplomához valóban nyelvvizsga kell, de a munkaerőpiacon tesznek rá magasról. Ha kell a nyelvtudás, akkor idegennyelven interjúztatnak. Néhány mondat után kiderül, hogy mennyire tudsz - papírtól függetlenül.

2012. aug. 23. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!