Mit gondoltok a szlovák nyelvről. és a szlovákiai magyarokról?
00:30
Te melyik részén mászkáltál Szlovákiának? Gondolom határ menti vagy te is, csak azért érdekel. :)
Én Esztergom mellett lakom, tehát Párkányhoz volt közöm sokáig.
Aki nem ment szavazni, az nemmel szavazott. Az a szavazás nem volt szerencsés, de megmutatott valamit: hogy a mai magarország polgárának többet ér a tál lencse mint a nemzet. Pedig a tál lencse még csak nem is volt veszélyben, csak riogattak vele. És mit reméltünk mi? Erkölcsi elégtételt. De kaptunk egy akkora pofont, hogy a fal adta a másikat. (ez a fal a tótok voltak: látjátok magyarok, mit akartok? a saját fajtátoknak sem kelettek...)Előtte reméltük hogy még él a nemzet. Megláttuk, hogy már nem. Már magyarországon sem. Az már csak nép, de nem nemzet. Mi itthon akartunk magyar állampolgárok lenni, nem otthon. Mi nem a zsíroskenyereteket akartuk elvenni. Mindegy, tudomásul vettük. Nem szaladunk olyan szekér után...
És szégyeljem magam az MKP miatt? Nem nem szégyellem, tagja vagyok rá szavazok de nem várom el, hogy mindenki azt tegye. Miért nálatok az egész ország egy pártra szavaz?
És hogy ne sajnáljam magam? nem sajnálom. Megvagyok nagyon jól nélkületek is. Megszoktam, ha átmegyek, tótként néztek ránk. Ti dolgotok. De az ejuró amit otthagyok az ugye jól jön.
11:08 Én meg esztergomi vagyok, úgyhogy egy városban barangoltunk. :D Lehet, hogy csak a párkányiak ilyen hülyék? Ha már neked is ilyen tapasztalataid vannak.
mustafa33: na látod, én sem szégyellem magam. Mert kiskorú voltam, és nem szavazhattam. És épp ezért ne rám fújjon a fél felvidéki brancs, és ne vágják minden egyes magyarországi pofájába, hogy micsoda hűtlen hülyék voltunk. Mert nem tudhatod, hogy személyesen ki, mit cselekedett. És amúgy is elég gyerekes dolog a sértettséggel jönni ennyi év után is és mindenkire újjal mutogatni. (meg letojni- senkivel nem beszélek így)
Amit még vallok: ha nem tetszik valami, ide lehet költözni. Igen. Lehet jönni. De van egy olyan érzésem, hogy egy pár év után meg is unnád az egészet. Minden határon túli magyar azt hiszi, hogy nekünk mennyivel jobb...lószar jobb! Itt élünk a saját határainkon belül, mégis kissességként kezelve. Mindenki menekül innen. Nem hiszem, hogy annyira megéri ma magyarnak lenni. Ugyanúgy elnyomnak minket is.
Az ejródat pedig nem hiszem, hogy a magyar kiskereskedők polcára teszed, hanem a multikéra. Azzal pedig megint sehol sem tartunk.
Ha tévedek, akkor elnézést.
Lehet, hogy félreérthetően írtam? Eszem ágában sem volt (és másnak sem) átköltözni Magyarországra. Ěppen, hogy nem azért kellet volna az állampolgárság. Itthon felvidéken élt a nagyapám és dédapám és én is itt akartok magyar lenni.
Az eurómat Magyarországon nem a multiknál költöm, azért nem érdemes áttmenni. Amit ők árulnak azt itt is ugyan az. Amit nem ők kínálnak az a magyar kultúra, könyv, kaja, szállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!