Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondoltok a szlovák...

Mit gondoltok a szlovák nyelvről. és a szlovákiai magyarokról?

Figyelt kérdés
2012. júl. 19. 12:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos ez az... már vártam, mikor lyukadunk ki ide... a politika, ami még barátokat is szét tud választani, így egy nemzetet is. Nagyon szomorú.Tényleg röhejes az egész, hogy egy izraeli vagy egy távol-keleti öt perc alatt megkapja a magyar állampolgárságot, míg egy határon túli magyar elszórakozhat vele egy ideig, míg elintézi. De én is kiskorú voltam a szavazáskor, különben igennel szavaztam volna. De tényleg az is egy hülye politikai fogás volt, és van, akinek érdeke, hogy utáljuk egymást miattuk
2012. júl. 21. 09:38
 22/30 anonim ***** válasza:

00:30

Te melyik részén mászkáltál Szlovákiának? Gondolom határ menti vagy te is, csak azért érdekel. :)

Én Esztergom mellett lakom, tehát Párkányhoz volt közöm sokáig.

2012. júl. 21. 11:08
 23/30 anonim válasza:
100%
nagyon egyszerű, semmi szép nincs a szlovák nyelven. A magyar és a cseh is szebb nyelv. Én is szlovákiai magyar vagyok, az édesanyám máig nem tud tökéletesen szlovákul, mert nem áll rá a nyelve. És milyenek vagyunk? Talán nem annyira felszabadultak mint ti.
2012. júl. 21. 17:05
 24/30 mustafa33 ***** válasza:
53%

Aki nem ment szavazni, az nemmel szavazott. Az a szavazás nem volt szerencsés, de megmutatott valamit: hogy a mai magarország polgárának többet ér a tál lencse mint a nemzet. Pedig a tál lencse még csak nem is volt veszélyben, csak riogattak vele. És mit reméltünk mi? Erkölcsi elégtételt. De kaptunk egy akkora pofont, hogy a fal adta a másikat. (ez a fal a tótok voltak: látjátok magyarok, mit akartok? a saját fajtátoknak sem kelettek...)Előtte reméltük hogy még él a nemzet. Megláttuk, hogy már nem. Már magyarországon sem. Az már csak nép, de nem nemzet. Mi itthon akartunk magyar állampolgárok lenni, nem otthon. Mi nem a zsíroskenyereteket akartuk elvenni. Mindegy, tudomásul vettük. Nem szaladunk olyan szekér után...

És szégyeljem magam az MKP miatt? Nem nem szégyellem, tagja vagyok rá szavazok de nem várom el, hogy mindenki azt tegye. Miért nálatok az egész ország egy pártra szavaz?

És hogy ne sajnáljam magam? nem sajnálom. Megvagyok nagyon jól nélkületek is. Megszoktam, ha átmegyek, tótként néztek ránk. Ti dolgotok. De az ejuró amit otthagyok az ugye jól jön.

2012. júl. 21. 22:00
 25/30 anonim ***** válasza:
69%

11:08 Én meg esztergomi vagyok, úgyhogy egy városban barangoltunk. :D Lehet, hogy csak a párkányiak ilyen hülyék? Ha már neked is ilyen tapasztalataid vannak.

mustafa33: na látod, én sem szégyellem magam. Mert kiskorú voltam, és nem szavazhattam. És épp ezért ne rám fújjon a fél felvidéki brancs, és ne vágják minden egyes magyarországi pofájába, hogy micsoda hűtlen hülyék voltunk. Mert nem tudhatod, hogy személyesen ki, mit cselekedett. És amúgy is elég gyerekes dolog a sértettséggel jönni ennyi év után is és mindenkire újjal mutogatni. (meg letojni- senkivel nem beszélek így)

Amit még vallok: ha nem tetszik valami, ide lehet költözni. Igen. Lehet jönni. De van egy olyan érzésem, hogy egy pár év után meg is unnád az egészet. Minden határon túli magyar azt hiszi, hogy nekünk mennyivel jobb...lószar jobb! Itt élünk a saját határainkon belül, mégis kissességként kezelve. Mindenki menekül innen. Nem hiszem, hogy annyira megéri ma magyarnak lenni. Ugyanúgy elnyomnak minket is.

Az ejródat pedig nem hiszem, hogy a magyar kiskereskedők polcára teszed, hanem a multikéra. Azzal pedig megint sehol sem tartunk.

Ha tévedek, akkor elnézést.

2012. júl. 21. 22:20
 26/30 mustafa33 ***** válasza:

Lehet, hogy félreérthetően írtam? Eszem ágában sem volt (és másnak sem) átköltözni Magyarországra. Ěppen, hogy nem azért kellet volna az állampolgárság. Itthon felvidéken élt a nagyapám és dédapám és én is itt akartok magyar lenni.

Az eurómat Magyarországon nem a multiknál költöm, azért nem érdemes áttmenni. Amit ők árulnak azt itt is ugyan az. Amit nem ők kínálnak az a magyar kultúra, könyv, kaja, szállás.

2012. júl. 21. 22:34
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a szlovák és a magyar nyelv is gyönyörű. Egyformán. Teljesen egyformán gyönyörű. Célzás értve? :o bumm
2012. aug. 29. 02:43
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én szlovákiai magyarként Magyarországra szeretnék költözni, de sajnos azt mondják, hogy ezt eléggé nehéz megoldani. Mindig is utáltam ezt az országot, és csak Magyarországon éreztem igazán otthon magamat. Az iskolánkban tényleg gagyi a szlovák nyelv tanítása. Tetszett egy szlovák lány, de nem tudtam magamat megértetni vele. Nagyon ostoba és nehéz nyelvnek tartom. Ragozások stb... pfuj! Ami nagy kitolás: 2014-ben idegennyelvként fogják tanítani a szlovákot is, úgy mint az angolt. Hát tényleg b@sszátok meg szlovákok! Az öcsémnek könnyebb lesz a tanulás mint nekem. Csak 21 km választ el Magyarországtól, pontosabban Győrtől. Jártam már Esztergomban, és gyönyörű városnak tartom. Az emberek is barátságosabbak voltak ott tapasztalataim szerint. Bár vannak a magyarországi magyarok közt is eléggé ostoba emberek, ezt aláírom.
2012. szept. 30. 00:41
 29/30 anonim válasza:
Én szlovákiai magyar vagyok. Nekem nehéz a szlovák,nem is igazán szeretem.Én azt tervezem, hogy magyarba megyek továbbtanulni.
2012. okt. 8. 20:54
 30/30 anonim válasza:
65%
Szerintem a szlovák és a magyar is nyelv gyönyörű. És örülök, hogy mind a kettőt beszélem. Bár a szlovákot még nem beszélem anyanyelvi szinten, de azon leszek, hogy ezen változtassak. Én nem szeretnék magyarországi magyar lenni, annak ellénre, hogy a párom MO-n él. Az én otthonom felvidék, ami már sajnos nem Magyarország része. Én a szlovákokat ugyanúgy szeretem, mint a magyarokat. Velem soha nem kötekedtek. Maximum azt mondták, hogy magyaros a kiejtésem mikor szlovákul beszélek. De nem rosszból mondták, inkább megdicsértek, hogy milyen jól elsajátítottam a nyelvet, nagyon jó néven vették és örültek neki. Viszont Magyarországról kaptam már olyat ami rosszul esett. Például: Hogy hogyan tanultam meg ilyen jól magyarul? Könyörgöm, én kezdjem el magyarázni egy magyarországi magyarnak, a MAGYAR TÖRTÉNELMET? Vagy ha szlovákul kezdtem el beszélni valahol akkor már egyből jött a szöveg, hogy hülye tót. Mondtam, hogy szerintem semmi szégyellni való nincs azon, hogy ha valaki két nyelven is beszél. Sőt! Azért is esik rosszul a szlovákozás, mert a nagymamám szlovák származású, de mára már tökéletesen beszél magyarul. Igen, mi itt képesek vagyunk megtanulni mind a két nyelvet és képesek vagyunk ebből előnyt kovácsolni. Ne, hogy már nekünk kelljen ezért szégyenkezni. Nekem ez a véleményem. De természetesen mint mindenhol vannak nagyon tapló emberek és nagyon rendesek is. Vannak helyek ahol Magyarországon is tárt karokkal fogadnak minket vannak ahol nem. Szlovákiában ez ugyanígy van.
2014. nov. 21. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!