Mit gondoltok a szlovák nyelvről. és a szlovákiai magyarokról?
utolsó vagyok !
remélem át jött az üzenetem célja! Az ottani magyarokat sajnálom hogy kisebbségben tartják... azért mert a saját országukban élnek ami nem más mint MAGYARORSZÁG,
a szlovák nyelv meg egy nagy szar! igen egy nagy szar !
basszátok meg szlovákok!!!!!!!!!!
Végülis amit a szlovákok (nem a szlovákiai magyarok) csinálnak a magyarokkal, abból érthető a 12-es felháborodottsága teljesen. Más kérdés, hogy nem szabad utat adni az indulatoknak sem, mert az se vezet semmi jóra.
De ha mi magyarok magunkba nézünk, mi se vagyunk tökéletesek, úgyhogy inkább jobb, ha csöndben maradunk. :)
A nyelv szörnyű. Borzasztó hangzása van, a hideg is kiráz tőle.
A felvidéki magyarokról pedig nekem sincs sajnos sok jó véleményem. Egy baráti társaság útján kerültem sok felvidéki magyarral kapcsolatba és bizony elég érdekesek voltak.
Nálunk is előfordult az az eset, hogy ott voltunk, közöttük és elkezdtek szlovákul beszélgetni. Mondtam nekik, hogy ne csinálják, mert mi 3-an (3-an voltunk magyarországi magyarok) nem értjük. És alapba etikátlannak tartom, hogy visszaélünk mások nemtudásával. Erre csak pofát vágtak és folytatták. Elég rosszul esett.
Na meg mikor rájuk jött a sajnáltathatnék, akkor mindig a fejünkhöz vágták, hogy mi magyarok megtagadtuk őket, amikor szavazás volt anno a kettős állampolgárságról. Basszus, 16 éves voltam, még szavazni sem mehettem akkoriban! Olyankor nagyon tudtam őket utálni.
Az eladókkal is volt pár kedves élményem...na meg egy rendőrrel is. Meglátta a magyar rendszámot, rögtön járt a szája, meg pattogott, de ahogy haverom megszólalt szlovákul, máris mézes-mázos üzembe váltott át. Szánalom.(tudott magyarul az ürge, mert utána magyarul is beszéltek)
De hogy jó példát is mondjak: Haverom lépcsőházában volt egy néni, aki szlovák volt echte, de egyszer valamiért szóba elegyedtünk, és beszélt magyarul. Igaz, elég furin, de beszélt. És kb elmesélte a fél életét, és azt is mondta, hogy ő szégyelli magát, amiért a két ország között ilyen viszony van. De hogy ő nem fog bedőlni a hülye politikusoknak, és mindig a békére fog törekedni.
Pont egy szlovák nőtől nem számítottam ilyen hozzáállásra azok után, amiket a felvidéki magyaroktól kaptunk.(amúgy velük megszakadt a kapcsolat hála az égnek)
webnyelv, az a nyiváci az gyiváci vagyis nézők.
Nekünk akik a szlovákot és csehet szoktuk meg, a délszláv a nevetséges. Nézőpont kérdése. Minden nyelvben van valami ami miat nem jól hangzik valamire. Például szlovákul (meg szerbül) a rap és a country nem passzol (igaz a country magyarul sem igazi), csehül viszont a country jól hangzik. Meg más ilyen van.
Egyébként a szláv nyelvek közöt a szlovák van egyformán közel a többihez. A keletszlovák belaruszhoz hasonlít (jobban mint a szomszédosakhoz, miért?) a nyugatszlovák a csehhez. Nem a legszebb...
2-es, nem a decemberi népszavazás után jártál felvidéken? Akkor bizony útálatosak voltunk. Szándékosan, hogy érezzétek. Sokan máig nem tudjuk megemészteni és megbocsájtani. Mindegy, nem kellettünk, tudomásul vettük. Le vagytok tojva anyáskáim. (És azért sem leszünk tótok.)
mustafa, nem, nem a népszavazás után jártam ott, hanem mostanában. De kb napi szinten megkaptam, hogy eldobtalak titeket...Hozzáteszem, hogy én is kiskorú voltam akkoriban, mint az egyik kedves válaszoló is írta, tehát még csak jogom sem volt szavazni, de azért kedves honfitársaid folyton a fejemhez vágták, hogy mekkora egy r*hadék vagyok.
(és igen, többek között ezért is csalódtam a szlovákiak magyarokban)
*mellesleg honnan is tudhatták, hogy én esetleg igen-el vagy nem-el szavaztam személyesen?
Egyébként megnyugtatlak, hogy akkoriban nem nem-el szavazott a többség, hanem el sem ment. És azért nem ment el, mert ez is csak egy idióta politikai reklám volt, semmi több.
Egy ilyen kérdésben nem szavazni kell, hanem döntenie a kormánynak és kész.
De sajnos sokan bekapták a csalit.
Awwww, na látod kérdező? Az én drága felvidéki brancsom is pontosan ilyen mentalitású volt, mint mustafa33. És akkor csoda, hogy fújunk egymásra, ahelyett, hogy kilépnénk a földhöz ragadtságból. :(
mustafa33, ennyi erővel ti is szégyelljétek magatokat, mert a Magyar Koalíció Pártja még annyi szavazatot sem kapott tőletek, hogy bejusson a parlamentbe. Hova tűnt a sok magyar szavazat?
Ne légy már ennyire szűk látókörű, és ne sajnáld magad örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!