A japánok, , ismerik, , a cs betűt?
ma 17:54
Szerintem te vagy dilettáns! Nézd meg ezt, a magyar "cs" nemzetközi fonetikai ábécé szerinti jele:(ʧ).
Wikipédia:
Fel van sorolva az összes olyan nyelvet, amelyben ez a hang előfordul, nézd meg magad - de szemüveggel - hogy nincs ott a japán. Szerintem ők jobban tudják!
Egyébként itt van, a nemzetközi fonetikai ábécé japán kiegészítése:
"/ts/ is normally [ts] but becomes [tɕ] before /i/."
Szeretem, amikor hozzá nem értő emberek szólnak bele az olyanok mondanivalójába, akik tudják is, miről beszélnek.
A japánban van cs-szerűen ejtett hang, de nem olyan, mint a magyarban, hanem az előttem oktalanul leszólt válaszoló által is említett fonéma. Valóban a lengyel és a szerbhorvát nyelvek ć-jével egyezik meg a kiejtése.
Ha a hangra voltál kíváncsi, akkor tehát fogjuk rá, hogy ismerik. Ha pedig a magyar cs betűre, mint leírt karakterek sora, akkor azt még a csehek, az angolok, a franciák sem ismerik, vagy nem tudják, hogy kell kiejteni. Ezért hallasz angol nyelvű sportközvetítésekben olyan remek megoldásokat, mint "kszaba" vagy "saba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!