Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A japánok, , ismerik, , a cs...

A japánok, , ismerik, , a cs betűt?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 23:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%
hát counter strike ozni szeretnek azt tudom
2012. júl. 11. 23:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Egy japán-t nem láttam aki counter strike-ozott volna. Csak kínait, de csak zombis szerón..
2012. júl. 11. 23:19
 3/16 anonim ***** válasza:
Kobajasi Kenicsiró pl. van benne cs.
2012. júl. 11. 23:20
 4/16 A kérdező kommentje:
És kiejtésben?
2012. júl. 11. 23:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Csakis kiejtésben ismerik, hiszen a C+S betűkombináció csak a magyarban jelöli ezt a hangot.

A japánban és angolban például a CH az írásmódja, de ettől a hang ugyanaz.

2012. júl. 11. 23:32
 6/16 A kérdező kommentje:
Akkor miért nem tudják kiejteni pl azt, hogy olcsó? Japántól és kínaitól is hallottam ezt egyaránt.
2012. júl. 11. 23:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A kínait ne keverd ide, mert tök más nyelv, illetve nyelvek.

Élő japánnal nemigen beszélhettél, mert a kiskereskedelemben nem dolgoznak Magyarországon. Az olcsó szót meg hol máshol hallhattad volna, mint boltban.

Akikkel te napi kapcsolatban lehetsz, azok vietnámiak és kínaiak. Ők nyomják itt a bizniszt.

Te a japán nyelvet kérdezted itt, abban pedig van CS hang.

Számodra lehet, hogy minden távol-keleti egy kalap alatt van, de a valóságban ezek eltérő nyelvek és kultúrák.

2012. júl. 11. 23:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Japán embert is hallottam már beszélni, igaz nem pont az olcsó szót mondta, ez csak egy példa volt.
2012. júl. 11. 23:58
 9/16 anonim ***** válasza:
pl. ott a mocsi, mint kaja.angolosan:mochi.
2012. júl. 12. 02:47
 10/16 anonim ***** válasza:
58%

Mindenki hülyeséget beszél! A japánban nincs se "cs" betű, se a magyar szerinti "cs" hang, ami van az a szerb-horvát nyelvben is lévő (tɕ) fonéma.

[link]

Ez a magyar "cs" és "ty" közötti hang, kb. - de nem azonos.

"Cs" betűt meg azért nem használnak, mert az a latin írásrendszer szerinti két karakter összetoldása egyrészt, másrészt meg nem latin írásrendszert használnak.

Amúgy meg a japán nyelv fonémáit itt lehet megtekinteni:

[link]

2012. júl. 12. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!