Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki lefordítaná ezt a...

Valaki lefordítaná ezt a magyar mondatot németre? Vagy megnézné, hogy az én fordításom helyes-e? (bár biztos hibás, mert nem nagyon tudok németül)

Figyelt kérdés

Lehet.. 5 perccel a fénykép után, már nem maradt belőle semmi.

Möglich.. 5 Minuten nach Foto, schon ist davon nichts geblieben.

2012. jún. 23. 20:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én a kérdező helyében nem hinnék a fenti bennfenteskedő válaszolónak, néhány észrevétel a válaszaival kapcsolatban:

- mivel múlt időben van a mondat, ezért a "gibt es" (pláne a "gibts es") kapásból nem jó, helyette: "gab es"

- ha az Obst semleges (das-os), akkor abból sehogy sem lesz *keinen Obst, csak kein Obst tárgyestben

- az Obst-nak nincs is többes száma, olyan hogy keine Obstes nincs

- míg a "gibt es" után tárgyeset, addig a "war" után alanyeset van: "gibt es keinen Salat" ill. "war kein Salat"

- "hat den Salat weggemacht": itt meg mi az alany ha a "Salat" a tárgy? Esetleg passzívban "war der Salat schon weggemecht" vagy csak simán "war der Salat schon weg".

Én így fordítanám:

Vielleicht. Fünf Minuten nach dem Foto war nichts davon übrig.

Minden gyümölcs: alle Früchte

2012. jún. 23. 23:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Én nem tudom kinek van igaza, nem nagyon tudom a különböző eseteket, vagy hogy passzív vagy mi. De köszi az utolsónak is! A "Fünf Minuten nach dem Foto war nichts davon übrig." jó az übrig nélkül is? Tudtommal az maradékot jelent. Ha nem szeretném odaírni, akkor anélkül is helyes?
2012. jún. 24. 00:22
 13/14 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok: nekem német az anyanyelvem, Nemetországban nöttem fel és itt is élek.

A mßasim válaszoló sokat okoskodik, de azért nincs igaza, az én válaszom az, amit itt használunk.

Azt nem kell beleirni, hogyvmiröl van szó, mert - feltételezem, elötte már meg lett emlitve. MAgyarul sem mondanád, hogy "Ezt a gyümölcssalátát készitettem.

5 perc múlva semmi sem volt a gyümölcssalátából. - hanem azt: 5 perc múlva semmi sem volt belöle."

Ami meg a múlt idöbe tevést illeti, ebben az esetben nem úg ylesz hasznalva, mert éppen csak elfogyott.

2012. jún. 24. 08:19
 14/14 anonim ***** válasza:
A német nyelvnek három fajtája van. Attól még mert neked német az anyanyelved, attól még lehet hogy az osztrák, vagy svájci németet tudod te, annak pedig teljesen más a kifejezése és az akcentusa. Nem okoskodok, csak segíteni próbálok, mert úgy gondolom hogy egy bizonyos szinten tudok németül, és ezek még az alapok. Most valahol a középszinten vagyok, és tanulom tovább a nyelvet, rövid időn belül pedig már német nyelvterületen szeretnék elhelyezkedni. Lehet hogy igazatok van, de mondom, a német sokszor más. Abba viszont nem tudsz belekötni, hogy belerakom-e a gyümölcssalátát, mert tudhatnád hogy a németek egyáltalán nem úgy fejezik ki magukat, mint a magyarok. Az én megoldásom is jó, csak kell hogy legyen valami amibe beleköthess. azt is elmondtam, hogy többféle megoldás lehet, mert ez a mondat egy elég "kétértelmű" mondat, és nem csak egy megoldás létezik. Én elmondtam egyet, a többit majd valami nagyokos büszke német elmondja. Másik hogy este fél 11-kor válaszoltam, majd biztos mindent tudni fogok nem? Este már nem tudok annyira a németre koncentrálni, benne van hogy hibázok. Viszont ha rövid időn belül mindennapos lesz, hogy németül beszéljek, akkor már magasabb szinten fogom tudni. Sokat felejtek, mert csak magyarul beszélek itthon, máshogy nem is tudok. Na mindegy, én nem okoskodni akarok, csak segíteni a kérdezőnek.
2012. jún. 24. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!