Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek az jó lenne ha a...

Szerintetek az jó lenne ha a világon mindenki egy nyelvet beszélne?

Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 02:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Másik: belegondoltatok, hogy milyen nehéz lenne érvényesülni mondjuk íróként, vagy zeneszerzőként? Vegyük Magyarországot. Ez egy kis ország, ha van egy jó zenekarod, szinte biztos, hogy befutsz. Viszont nagyon nehéz lenne érvényesülni, ha mindenki csak egy nyelvet beszélne."

Nem értem a logikádat. Miért is? Most a magyar együttesek annyira népszerűek? Vagy ezt hogy gondolod? Ha egy nyelv lenne, akkor a magyar zenekarok továbbra is csak Magyarországon érvényesülnének többnyire - ahogy eddig is.

Szóval tényleg nem értem a logikát...

2012. jún. 19. 18:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Legalább Magyarországon érvényesülni tudnak... Például nem biztos hogy akármelyik magyar zenekar sokra vitte volna külföldön.

Ha egy nyelv lenne szerintem nem lenne nagy nemzeti összetartozás, szinte semmiről nem lehetne levenni egyből, hogy magyar.

2012. jún. 19. 18:35
 13/13 anonim ***** válasza:
Mert aztán egy amerikait, angolt, ausztrált nem lehet megkülönböztetni. Amúgy, ha egy nyelvet is beszélne a világ, területi patriotizmus még lenne. Ahogy megmaradt az USA-ban is délen, kicsit eltérő kultúra...
2012. jún. 19. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!