Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek az jó lenne ha a...

Szerintetek az jó lenne ha a világon mindenki egy nyelvet beszélne?

Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 02:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha ingyen belém verik, hát legyen.

Inkább az lenne jó, ha mindenki mindenki nyelvét beszélné xD

Jó az, ha színes a világ. Hidd el.

Nem lenne jobb. Max egyszerűbb.

2012. jún. 16. 02:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Olyan fantasys lenne szerintem. Most, hogy már beszélek nyelveket, örülök, hogy így van, nem lenne jó csak egy. Meg annyi eltérő dialektus lenne. Mert túl nagy a vcilág, hogy ne legyen.
2012. jún. 16. 02:29
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha nem lennének más beszélt nyelvek, mint az az egy, akkor jóval szegényebb lenne a világ. Kevésbé lenne izgalmas az élet.

Ha lenne egy világnyelv, amit mindenki az anyanyelve mellett beszélne, akkor mindenki megismerhetne több kultúrát is, és kedvére tanulhatna más nyelveket.

2012. jún. 16. 16:00
 4/13 anonim ***** válasza:
52%
Én imádom, hogy tanulhatok nyelveket és nincs annál jobb, mint a különböző műveket eredeti nyelven olvasni. Ettől kihívás a világ, hogy akárhova megyek, mindenhol meg kell értetnem valahogy magam, mert a magyart nem sok helyen beszélik. Ellenben a munkám során találkozom nagyon sok külföldivel és aminap jöttem amerikaiak is, és közölték, hogy nagyon jó az angolom. Hízott is a májam rendesen :D életemben még ilyen klassz dicséretet nem kaptam. Nincs is jobb, minthogy egy igazi anyanyelvű mondja azt, hogy jól beszéled a nyelvét.
2012. jún. 16. 17:29
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem. Egyrészt, mert a nyelvek hiánya a kultúra szegényedését is jelentené, másrészt, mert minden nyelvnek van egy karaktere, egy "gondolkodásmódja".

"Ha egy órád van, tudod mennyi a pontos idő. Ha kettő, már nem lehetsz benne biztos."

2012. jún. 16. 20:49
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem, mert a kultúrális és gondolkodásbeli különbség elveszne, (utóbbi, igaz, lassabban).
2012. jún. 16. 22:41
 7/13 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy lenne, rövid időn belül úgyis ezerszámra alakulnának ki a különböző dialektusok, amik végül annyira különböznének, hogy akár külön nyelvként is lehetne őket nevezni.
2012. jún. 17. 07:43
 8/13 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem jó lenne. A nyelv szerintem csak egy eszköz és nem több. Egy csomó olyan dolog nyitva állna az emberek előtt, ami egyébként nem. Gondolj csak bele: az anyanyelveden nem vagy képes megfelelő, friss szakirodalmat olvasni, viszont angolul a világ összes gondolata le van jegyezve... Szerintem nem alakulnának ki dialektusok, mert a modern világban már olyan nagy a tömegkommunikáció, hogy nem lenne esélye kialakulni. Meg persze lenne egy Hollywood-féleség is, ahonnan sztenderd nyelven löknék éjjel-nappal a filmeket és az egész világ azt nézné. Másrészt nem gondolom, hogy a kultúrák emiatt vesznének ki. Véleményem szerint a globalizáció előbb-utóbb úgy is összeolvasztja a nyelveket, kultúrákat, úgyhogy mindegy...
2012. jún. 17. 16:42
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem tetszene, sajnos nehezen tanulom a nyelveket, mindig is problémám volt velük.
2012. jún. 17. 20:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Én imádok angolt tanulni, úgyhogy én sajnálnám. :)

Szerintem az lenne a megoldás, hogy mindenki tanuljon meg egy nyelvet. Most le fogtok pontozni, de szerintem az angol kellene, hogy legyen ez a nyelv. Ez a legelterjedtebb, tehát a legkevesebb embernek kellene küszködnie a nyelvtanulással.

Az viszont nem lenne jó, hogy ha csak egy nyelv lenne a világon. Minden nyelv különleges, és biztos, hogy megvannak a maga előnyei. Másik: belegondoltatok, hogy milyen nehéz lenne érvényesülni mondjuk íróként, vagy zeneszerzőként? Vegyük Magyarországot. Ez egy kis ország, ha van egy jó zenekarod, szinte biztos, hogy befutsz. Viszont nagyon nehéz lenne érvényesülni, ha mindenki csak egy nyelvet beszélne. De ez csak egy érv, kíváncsi vagyok a többiek mit írnak még. :)

2012. jún. 18. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!