Szerintetek az jó lenne ha a világon mindenki egy nyelvet beszélne?
Ha ingyen belém verik, hát legyen.
Inkább az lenne jó, ha mindenki mindenki nyelvét beszélné xD
Jó az, ha színes a világ. Hidd el.
Nem lenne jobb. Max egyszerűbb.
Ha nem lennének más beszélt nyelvek, mint az az egy, akkor jóval szegényebb lenne a világ. Kevésbé lenne izgalmas az élet.
Ha lenne egy világnyelv, amit mindenki az anyanyelve mellett beszélne, akkor mindenki megismerhetne több kultúrát is, és kedvére tanulhatna más nyelveket.
Nem. Egyrészt, mert a nyelvek hiánya a kultúra szegényedését is jelentené, másrészt, mert minden nyelvnek van egy karaktere, egy "gondolkodásmódja".
"Ha egy órád van, tudod mennyi a pontos idő. Ha kettő, már nem lehetsz benne biztos."
Én imádok angolt tanulni, úgyhogy én sajnálnám. :)
Szerintem az lenne a megoldás, hogy mindenki tanuljon meg egy nyelvet. Most le fogtok pontozni, de szerintem az angol kellene, hogy legyen ez a nyelv. Ez a legelterjedtebb, tehát a legkevesebb embernek kellene küszködnie a nyelvtanulással.
Az viszont nem lenne jó, hogy ha csak egy nyelv lenne a világon. Minden nyelv különleges, és biztos, hogy megvannak a maga előnyei. Másik: belegondoltatok, hogy milyen nehéz lenne érvényesülni mondjuk íróként, vagy zeneszerzőként? Vegyük Magyarországot. Ez egy kis ország, ha van egy jó zenekarod, szinte biztos, hogy befutsz. Viszont nagyon nehéz lenne érvényesülni, ha mindenki csak egy nyelvet beszélne. De ez csak egy érv, kíváncsi vagyok a többiek mit írnak még. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!