Melyik nyelvet válasszam?
Figyelt kérdés
angol,német,francia,spanyol, után oroszul vagy japánul tanuljak, ha az előbbieket már jól tudom. Melyik hasznosabb ma és a jövőben európában?2012. jún. 12. 20:13
1/9 anonim válasza:
Nehéz, szerintem mind2 nyelvnek van jövője, de az unokatesóm elmondásai alapján az oroszt könnyebb tanulni (legalábbis neki).
2/9 anonim válasza:
Az orosz hasznosabb, mint a francia és a spanyol. Legalábbis itthon.
3/9 anonim válasza:
Arab vagy orosz....de inkabb orosz.
4/9 anonim válasza:
Ennyi után szerintem már bármelyiket. :) Amelyik szimpatikusabb - mivel az is sokat számít, hogy érdekel-e.
Én jelenleg németül és angolul jól beszélek, spanyolul tanulok, és azon gondolkodom, hogy mi legyen majd a negyedik... Nekem mondjuk még ott a francia, de nem biztos, hogy azt akarnám, hanem gondolkodtam valami északi nyelvben is... Te abban nem gondolkodsz? (Mondjuk lehet, hogy olyan szempontból "felesleges", hogy ott mindenki második nyelvként beszél angolul...)
5/9 webnyelv válasza:
Német (+ még angol) után a hollandot vétek kihagyni. :D
Francia + spanyol után meg az olasz menne nagyon könnyen.
Az orosz mondjuk tényleg hasznosabb lenne az előző kettőnél, bár ha azt a négyet már tudod, akkor olyan mindegy.
6/9 A kérdező kommentje:
az angol német spanyol már megy, franciát tanulom és azon gondolkodom, hogy mi legyen a következő.Valóban kézenfekvő lenne egy újlatin vagy germán nyelv(északi) de sztem az oroszt választom. kösz az eddigi segítséget és várom a további tanácsokat.
2012. jún. 12. 23:40
7/9 anonim válasza:
Szerintem inkább a japán,mert újabban mindenki nagy japán mániás és az én teóriám szerint 10 év múlva(mikor a mostani tizenévesek felnőnek)nagyon sok ember fogja beszélni a japán nyelvet és ezért,sz.v.sz praktikusabb.
8/9 anonim válasza:
utolsó: azok akik most tizenévesen japánmániások, azok közül ha 10% megtanul japánul, máris sokat mondtam.
9/9 anonim válasza:
Ha meg a japán mániások nagy része meg is tanul japánul akkor ő minek tanuljon? Kisebb lesz rá a kereslet. Japán és orosz közül én egyiket sem tanulnám de ha választani kéne akkor az orosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!