Melyiket programozási nyelvet válasszam?
Játékprogramozó szeretnék majd lenni később.
Eddig még csak a Pascalt ismertem valamennyire, de kéne
valamilyen modernebb programnyelv, amin amikor már profibb
leszek tudjak foglalkozni számítógépes játékokkal.
Megpróbálkozhatsz játékfejlesztéssel most is,vannak kifejezetten játékfejlesztésre kihegyezett nyelvek mint a DarkBasic,BlitzBasic vagy GLBasic.Elég sok ilyen van,persze ezek a nyelvek inkább csak garázsfejlesztésekhez jók,de nagyon egyszerű és szórakoztató játékot fejleszteni bennük.
Másik lehetőség
Használhatsz kész motorokat mint a Leadwerks,Unity,Shiva3D,UDK..stb amikre bizonyos nyelveken lehet kódolni.Például Leadwerks-re gyakorlatilag bármilyen nyelven lehet kódolni akár Pascal nyelven is.
Unity-re C#,Python,Java,Shiva3D-re LUA és UDK-ra Unrealscript nyelven lehet kódolni.Ezekkel már komolyabb dolgokat is el lehet érni.
Szóval érdemes több nyelvvel is megismerkedned mivel minden motornál,más,más nyelveket (is) lehet használni.
Ami azt illeti ezen a téren a C++ az utolsó,mert kész motoroknál mint amiket felsoroltam ritka hogy C++ nyelvet lehet használni,általában LUA,Python,C#,Java nyelven lehet kódolni a legtöbb motorra de nem ritka hogy saját nyelve van az ilyen motoroknak mint az Unreal-nál az Unrealscript,Cube2-nél a Cubescript az A Engine-nél a LITE-C..és még sorolhatnám...Szóval ha kész motorokat akarsz használni,a C++-nak veszed a legkevésbé hasznát gyakorlatilag de persze nem árt ha azzal is megismerkedsz.
Ha viszont tényleg komolyan érdekel a "játék programozás" és úgy képzeled hogy a jövőben te magad programozod le magát a motort is,akkor C++ a legalkalmasabb nyelv.
Szóval én azt ajánlom hogy ismerkedj meg minél több nyelvvel és motorral még eljutsz "profi" szintig
Azt hiszem a C++ jó lesz, de az egyszerűség kedvéért ránézek
a DarkBasic-re is.
DarkBasic helyett használhatod a DarkGDK-t is ami lényegében
a DarkBasic motorja Visual C++-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!