Ciki szerintetek akcentussal beszélni?
Mindenképpen ciki, mától tessék akcentus nélkül beszélni!
Most jut eszembe, ismerek egy 12 éve itt élő németet, szólok is neki ha még egyszer akcentussal beszél összeverem tokától-bokáig!
Hát én szoktam beszélgetni románokkal
és egyszer beszéltem 2 román sráccal. köszöntem nekik meg megkérdeztem hogy vannak, erre mindkettőből kitört a röhögés, de már kb sírtak, aztán megkérdezték hogy kolozsvári vagyok-e, mert olyan az akcentusom. mondom nem, Budapesti vagyok:D erre néztek egyet:D de aztán tök jól elbeszélgettünk, csak percenként 3x mondtam hogy "ne haragudj nem értem" aztán végül azt mondták hogy mi vagyunk a legszebb magyar lányok akiket valaha láttak (legjobb bnőmmel voltunk)
egy másik (szintén román) folyton dicsért hogy mennyire bejön neki az akcentusom (meg én is) :D mondjuk ő is sokat röhögött, de inkább azon, hogy folyton megkérdeztem hogy "tessék?" meg amikor nem akartam tovább égetni magam, egyszerűen rámondtam egy igent/nemet valamire amiről ötletem se volt h mit jelent:D
meg egyszer beszéltem egy amerikai csajjal, aki lszbi volt, és azt mondta hogy neki nagyon bejönnek a magyar akcentusos lányok:D
szóval egy a lényeg, én eddig rosszat nem hallottam.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!