Romániában miért tudnak annyian franciául?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy az övék is újlatin nyelv, de franciául sokkal többen tudnak ott, mint pl olaszul vagy spanyolul. Miért pont ez az újlatin nyelv?2012. márc. 25. 21:33
21/24 anonim válasza:
Mert újlatin nyelv az is. De még többen tudnak olaszul, mert az még közelebbi rokon.
22/24 anonim válasza:
ez egy baromság,hogy az olaszok,spanyolok megértik egymást...
most voltam kinn pár haverral nyáron olaszba,az egyik anyanyelvi szintén beszéli a spanyolt,(előbb beszélte mint a magyart) még sem értett egy büdös szót sem az olaszból,még a legegyszerűbbeket sem...
a kérdésre válaszolva a román,francia hasonló nyelvek,és a bizonyos "nagytestvér" amit már előttem leírtak páran
23/24 anonim válasza:
Ha egy román és egy olasz beszélget akkor megértik egymást.Én magyar létemre tudok románul és beszéltem már olasz emberrel. Ő olaszul beszélt én pedig románul és elég jól megértettük egymást.
24/24 anonim válasza:
"Ha egy román és egy olasz beszélget akkor megértik egymást"
Attól függ, miről beszélgetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!