Romániában meg tudom értetni magam franciául?
Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 14:36
1/19 anonim válasza:
Persze, ha találkozol olyannal, aki tud franciául. Nem ország ill. hely kérdése a dolog!
2/19 A kérdező kommentje:
valahol azt olvastam, hogy Romániában sokan beszélnek franciául, nem tudtam, hogy igaz-e
2009. júl. 5. 15:09
3/19 anonim válasza:
csak úgy tudod megértetni magdat romániában franciául, ahogy kínában arabul.......na bumm, Mo.-n meg sokan beszélnek németül....olyan ember mindenhol van, aki tud nyelveket, de azis biztos h a nagy átlag nem valószínű h meg fogja érteni
4/19 anonim válasza:
Én utom,hogy romániában nagyon sokan beszélnek/beszéltek franciául.Ahogy nekünk választani kellett az oroszt,náluk a francia volt a nyerő. Dolgoztak a munkahelyemen régebben románok,Ők mondták.Szerintem megértenek:))
5/19 anonim válasza:
Egy erdélyi kirándulásunk alkalmával 3-4 napig egy francia srác csatlakozott hozzánk, és 3 generációval próbálkozott francia nyelven kommunikálni. Az én szemem láttára legalábbis egyszer sem sikerült neki, minimális mértékben sem. :)
6/19 anonim válasza:
hát szerintem nem valószínű, de még mindig jobb, mintha magyarul próbálkoznál románok lakta területen, mert ha értenének sem segítenének, már csak azért sem mert magyar vagy (természetesen tisztelet a kivételnek). Szóval mindenképp próbálkozz, legfeljebb oda bökik h bocs de nem értjük...
7/19 anonim válasza:
Senki nem írta meg neked, hogy a francia és a román is a latin nyelvhez tartozik és ezért nagyon hasonlítanak egymáshoz. Ezért is beszélik sokan romániábn a franciát. Van esélyed, hogy megértik a franciát Romániában.
8/19 anonim válasza:
legutóbb amikor kint voltam romániában (két éve, nem erdélyi területen) elöször kapásból a magyarral próbálkoztam. Ezt nem beszélték, majd jött volna az angol, megint nem értették, a németet se, akkor félve bevetettem az akkor még alig egy éves francia tudásomat. Mégse sikerült kommunikálni, alig értettem pár szót, csak később miután nagy sokára sikerült lebonyolitani a szobafoglalást, akkor mondta el apukám, hogy a recepciós orosszal keverte a franciát. Szóval ne nagyon számits rá, hogy megérteted magad. Bár az is igaz, hogy Romániában a legtöbb középiskolában a franciát oktatják az angol helyett.
9/19 anonim válasza:
Falun biztos nem.De én nagyvárosban elboldogultam vele.A spanyol viszont hasznos.
10/19 anonim válasza:
Fiatalok között elvileg kellene, mert a francia a kötelező idegen nyelv az iskolákban. Bár ez kb. olyan, hogy a mai magyar középiskolásokkal sem biztos, hogy megértetnéd magad azon a ynelven, amit a suliban tanulnak vagy a szüleink korosztályából sem sokan beszélnek oroszul, pedig évekig tanulták a suliban.
Mivel a román és a frania nyelv nagyon hasonlít vagy olyan erdélyi barátom, aki a románm alapján megérti a francia nagyrészét úgy, hogy soha nem tanult franciául. A kérdést érti, a választ meg elmutogatja kézzel-lábbal vagy válaszol angolul:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!