Romániában meg tudom értetni magam franciául?
Kérdésedre válaszolva azt mondanám, hogy szálláshelyeken inkább az angolt beszélik (vagyis beszéljük, én is itt élek és dolgozom:), mert ugye ennek segítségével sokkal több vendéggel lehet kommunikálni, de nem ritka olyan szálloda sem ahol 2-3 idegennyelven meg tudod értetni magad és ezek között első helyen a német és a francia van.
Hamis információ, hogy a francia kötelező lenne. Nincs egyetlen kötelező nyelv sem, kivéve talán a románt, ami nekünk idegennyelvnek számít (az más kérdés, hogy a tanügy nem úgy kezeli). Általában választani lehet, attól függően, hogy milyen típusú oktatásban vesz részt a diák (értem itt az iskolatípust, szakot, stb.), leginkább az angol-német variáció az elterjedt.
Édesanyám idejében itt is ugyanúgy az orosz volt a kötelező, de persze a korosztály nagy része egy vak hangot sem tud oroszul már:)
Szóval lényegében szerintem magyarlakta vidékeken magyarul próbálkozz, máshol meg vesd be a franciatudásod, hátha sikered lesz (azért nem árt, ha tudsz egy keveset angolul, ha mégsem sikerülne). Szerintem leginkább jóindulat kérdése hogy megértitek-e egymást, mindkét részről.
Hozzátenném még, hogy valóban jóval könnyebb megérteni a franciát, a nyelvrokonság miatt, de az angolt megtanulni is sokat segített.
Remélem segíthettem:)
Az egy dolog, hogy állítólag hasonlít a román és a francia nyelv, de az azért túlzás hogy ez alapján a románok meg kéne értsék a franciát. Én például egy szót nem értek franciául (csak azt, ami nagy nehezen rám ragadt a suliból), románul viszont elég jól tudok... Tehát ne számíts arra, hogy megfognak érteni, ha franciául akarsz beszélni velük. Ha Erdélybe jössz, biztos jó sok magyarral is fogsz találkozni, majd ők segítenek neked, ha megkéred rá őket. Az angollal azért nagyobb szerencséd lenne.
Franciául tudó ismerőseimet szerintem max. egy kezemen megtudnám számolni... azt hiszem talán két ilyen van, míg angolul tudó rengeteg.
Na, sok sikert.
Ja... amúgy szerinted Finnországban egy magyarul tudó pakisztáni megtudná értetni magát magyarul a finnekkel? :)) Mivel a magyar és finn nyelv is hasonló :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!