Idehaza laptopnak mondják, igazából már így épült be a nyelvbe, ha elkezdesz leptopozni, lehet furán néznek majd rád.
2009. jún. 7. 19:31
3/17 anonim válasza:
leptop..a barátom laptopnak mondja, kikészülök tőle. : D
2009. jún. 7. 19:35
4/17 anonim válasza:
Magyarba beépült laptopnak, nemzetközi nyelvben leptop, de ha azt mondod, hogy "nótbuk" - notebook (én így használom), ugyanúgy jó :-)
2009. jún. 7. 19:53
5/17 anonim válasza:
a laptop olyan fura....a leptopra voksolok :)
2009. jún. 7. 20:01
6/17 anonim válasza:
leptop...az én barátom is így mondja, idegesít :D olyan hülyén hangzik hogy "laptop"
2009. jún. 7. 20:02
7/17 anonim válasza:
engem e leptop idegesít. a laptop legalább 'magyarosabb', azaz a leírt változat szerinti
ennyi erővel, ha már angolul akarjuk ejteni, akkor nem csak az 'a'-t ejtjük 'e'-nek, hanem az 'o'-t is kb. 'á'-nak, akkor 'leptáp' lesz, ami még rosszabb
2009. jún. 7. 21:35
8/17 anonim válasza:
19:35-ös vagyok..nem tudom, hogy a válaszomban mi volt ilyen felháborító, hogy így lepontoztátok. : D.
2009. jún. 7. 22:29
9/17 anonim válasza:
mindkettő helyes... a leptop az eredeti kiejtéshez hasonlít inkább, a laptop az magyarosítva van...ennyi
2009. jún. 8. 10:30
10/17 anonim válasza:
Érdekes egyébként,hogy eredetileg angolban egy olyan hangot ejtenek ki, ami a mi "e" és "á" hangunk között van... szóval azt semmiképpen nem tudjuk eredetiben mondani, nincs ilyen hangunk. Tehát elméletileg mindkettő jó lenne ilyen alapon, viszont mindig e-nek halljuk és mondjuk (pl. mAnager --> mEnedzser).
De ezeket a különbségeket az, aki nem foglalkozik ezzel sokat, nem hallja. Pl ezért van, hogy man és men ugyanúgy hangzik egy magyar számára. Nincs ráállva az agyunk, hogy felismerjük ezt a különbséget, mert nálunk nem létezik.
Bocs, hogy ezzel untattam mindenkit, de sztem érdekes:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!