Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen egy fordito elete?

Milyen egy fordito elete?

Figyelt kérdés

Milyennek talalod a munkad? Orommel csinalod vagy elegge monoton? Mennyire vagy megelegedve a fizetessel? Milyen a programod?

Kabe ezek erdekelnenek...de lehet irni egyebrol is ami ehhez kapcsolodhat.

Koszi elore a valaszokat. Szep napot! :)

2009. máj. 9. 13:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is fordító szeretnék lenni. Már fordítottam sokat, magyarításokban segítettem, s én személy szerint nagyon élvezem a nyelvvel való munkát. Hogy ezért még fizetni is fognak? És nem is akárhogy? Már alig várom végezzek az egyetemmel :)
2009. máj. 9. 14:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A fordító munkája lehet szép, izgalmas, mint minden más munka. Indulj ki abból, hogy ez egy vállalkozási forma. És ugye van jó, jobb és nagyon jó vállalkozó is. Egy vállalkozó általában, a fordító meg konkrétan magát menedzseli, vagyis felhajtja a munkát, elvégzi, leadja, stb. Tehát lustaságnak és önsajnálatnak itt sincs helye. Dologozni kell és akkor meglesz az eredménye. És persze nap-mint nap találkozunk a konkurrenciával. Velük is meg kell néha küzdeni. A tolmácsolás sokkal strapásabb, de van, aki éppen a nyüzsit szereti.
2009. máj. 9. 14:29
 3/18 A kérdező kommentje:

Hamarosan meg kene kapnom a forditoi engedelyem, de nem vagyok biztos hogy forditokent szeretnek tevekenykedni.

Nagyon monoton, unalmas munkanak talalom, annak ellenere, hogy tapasztalatom nincs belole.

2009. máj. 9. 14:54
 4/18 A kérdező kommentje:
Inkabb telefonos operatori munkaval foglalkoznek, ahol szuksegesek az idegen nyelvek.
2009. máj. 9. 14:59
 5/18 A kérdező kommentje:
meg irjatok! :)
2009. máj. 9. 15:17
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor tedd azt! :)

Én speciel imádok fordítani, ez az életem. :) "Könyveim" is jelentek már meg, újabban filmfeliratokat is fordítok, és nagyon élvezem.

Érdekes, tőlem még senki se kért engedélyt, viszont számlát annál többen, de azt meg hetes adószámmal tudok adni, úgyhogy semmi gond. :)

2009. máj. 9. 15:19
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Előre is bocsánat a kérdés feltevőjétől, ha OFFolásnak veszi a hozzászólásomat.

15:19-kor írót szeretném megkérdezni, hogy részletesen tudna írni arról, hogy mi is pontosan, konkrétan az az úgynevezett "hetes adószám"?

Mi az, mi az előnye, hátránya, hol hogyan lehet kapni, stb? Már több embertől hallottam róla,de sem ők nem adtak egyértelmű, normális választ, és a neten sem találtam érdemleges (összefoglaló) tájékoztatót róla. Nagyon megköszönném a felvilágosítást ezt illetően.

2009. máj. 9. 19:15
 8/18 A kérdező kommentje:

15:19es : Gratulalok :) Nagyszeru lehet ilyen nagy orommel vegezni egy munkat, amihez jol is ert valaki.

A forditoi engedelyt a miniszteriumtol kell elkuldjek.

Tobb mint egy honapja kuldtem el a papirjaimat, ha netan ugy alak hogy forditoi munka kerul, legyen meg...

Te hogyan nevezed? Nem forditoi engedelynek? Ha maskepp is nevezik, kivancsi lennek. Koszi.:)

2009. máj. 9. 20:11
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem édesmindegy, hogy nevezik a fordítói engedélyt. Én csak azt írtam, hogy tőlem senki nem kért ilyet, egyáltalán nem érdekelt senkit, hogy van-e ilyenem egyáltalán. Egyvalamit néztek, azt, hogy TUDOK-e fordítani, vagy sem. Küldtek próbaanyagot, megcsináltam, visszaküldtem, mondták, hogy szuper, fel vagyok véve, és ennyi. Soha EGY SZÓ SE esett engedélyről.

A hetes adószámról pedig tessék az APEH-nél érdeklődni, ők ebben a szakik. Én se tudom, hogy pontosan mi van mögötte, csak annyit, hogy bementem hozzájuk, mondtam, hogy hallottam, hogy ezzel lehet számlát adni, megkérdeztem, áll-e ez fordításra is, mondták, hogy igen, mondtam, rendben, akkor igényelnék egyet; kitöltöttem a papírokat, megkaptam a számot és kész. Megvettem a számlatömböt, és máris tudok számlát adni bárkinek, az SZJA-t meg az EÜ-t meg rendesen befizetem a kiszámlázott bevételek után minden negyedévben. Ennyi.

2009. máj. 10. 13:45
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Előnye amúgy annyi, hogy nem kell öngyilkos módon kényszervállalkozóvá válnod, csak hogy fordíthass, és nincs rajta ÁFA se.
2009. máj. 10. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!