Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német nyelv tényleg nagyon...

A német nyelv tényleg nagyon nehéz a nyelvtana miatt, vagy ez csak egy sztereotípia?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy angolnál nyilván nehezebb, de pl. a latin nyelvekhez (francia, olasz, spanyol) viszonyítva?
2011. okt. 25. 19:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb.

és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol. az angol "nehezebb", de igazából az se nehéz, mert vannak szabályok, csak nem nagyon szokták elmondani...

amúgy tényleg sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell, (gondolom, eleve azért, mert átvették egymásét), az angol meg totál mást használ helyette.

2011. okt. 28. 20:00
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

"a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb."

Már miért lenne könnyebb. A nyelvtan kb. hasonló szint, az angol kiejtés nehezebb, az angol írás szabálytalanabb.

Az angol azért tűnik könnyűnek, mert kevésbé idegen, mint a többi idegen nyelv, hiszen a csapból is ez folyik. Mindenkinek van legalább egy kevés fogalma róla, és a többség általános iskola elejétől tanulja. Persze hogy ismerősnek tűnik, ezért könnyűnek.

"és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol."

Erős magyar akcentussal a német könnyebb, mert a német hangrendszer közelebb van kicsivel a magyarhoz. De valójában nem felelnek meg a német hangok a magyaroknak. Sokan azt hiszik, hogy mondjuk a német u egy magyar u, vagy a német t egy magyar t, stb. Pedig nem.

"sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell"

Van pár tucat ilyen, nyelvújításkori összetett szó. Magasabb szinten ezek alig befolyásolják a könnyűségét/nehézségét.

2011. okt. 28. 20:31
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

"enogh - genug

leave - lassen

each - jede

some... - irgend...

weather - Wetter

earth - Erde"

Bár az "irgend"-et nehezebb kiejteni a "some"-nál, a Wetter talán egy fokkal könnyebb a weathernél egy magyar számára. A többi pár kb. hasonló nehézségű.

2011. okt. 28. 20:36
 14/17 anonim válasza:
kein antwort
2012. nov. 10. 03:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyén függő.Ismerek olyat,aki a németet könnyedén megtanulta,az angolba meg beletörik a bicskája.
2013. jún. 18. 01:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
én romániában születtem, gyerekkoromban románul-magyarul beszéltünk otthol, hogy mind a két nyelvet megtanuljam. ez nem ide tartozik, de érdekességként leírom, dolgoztam olaszországban, spanyolországban, franciaországban és a román anyanyelvem miatt egyikben sem okozott gondot a nyelv, mivel hasonló. nekem a némettel rengeteg gondom volt, így hagytam egy félév után
2013. aug. 17. 19:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem valamiért mindig könyebben ment a Német (ez mondjuk azért is lehet mert félig német vagyok apai ágról értem.) néha jobban tudok németül mint magyarul . Weil ich bis zu 16 Jahren in München gelebt habe.
2021. febr. 23. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!