A német nyelv tényleg nagyon nehéz a nyelvtana miatt, vagy ez csak egy sztereotípia?
a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb.
és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol. az angol "nehezebb", de igazából az se nehéz, mert vannak szabályok, csak nem nagyon szokták elmondani...
amúgy tényleg sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell, (gondolom, eleve azért, mert átvették egymásét), az angol meg totál mást használ helyette.
"a francia ugyan nincs egy fokon az angollal...az angol jóval könnyebb."
Már miért lenne könnyebb. A nyelvtan kb. hasonló szint, az angol kiejtés nehezebb, az angol írás szabálytalanabb.
Az angol azért tűnik könnyűnek, mert kevésbé idegen, mint a többi idegen nyelv, hiszen a csapból is ez folyik. Mindenkinek van legalább egy kevés fogalma róla, és a többség általános iskola elejétől tanulja. Persze hogy ismerősnek tűnik, ezért könnyűnek.
"és az is hülyeség, hogy a német kiejtés ugyanolyan nehéz, mint az angol."
Erős magyar akcentussal a német könnyebb, mert a német hangrendszer közelebb van kicsivel a magyarhoz. De valójában nem felelnek meg a német hangok a magyaroknak. Sokan azt hiszik, hogy mondjuk a német u egy magyar u, vagy a német t egy magyar t, stb. Pedig nem.
"sok mindenben nagyon hasonlít a német a magyarra, én leginkább szavaknál vettem észre, hogy egy csomót csak tükörfordítani kell"
Van pár tucat ilyen, nyelvújításkori összetett szó. Magasabb szinten ezek alig befolyásolják a könnyűségét/nehézségét.
"enogh - genug
leave - lassen
each - jede
some... - irgend...
weather - Wetter
earth - Erde"
Bár az "irgend"-et nehezebb kiejteni a "some"-nál, a Wetter talán egy fokkal könnyebb a weathernél egy magyar számára. A többi pár kb. hasonló nehézségű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!