Miért kell állandóan "nákolni" E/1 személyben?
Én tudnák laknák, csinálnák stb. értitek miről van szó.
A másik ami kiviszi a hajam hogy: az miatt!!
Miért?? a után mássalhangzóval kezdődő szó jön Pl: "a" kocsi. "az" után pedig magánhangzóval kezdődő szó áll pl: az autó.
Miért nem lehet ezt megérteni? Amúgy nem zavarna ha nem egy nagyobb megyei jogú városban laknék lásd: Pécs és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re. Annyira gáz ha valaki így megszólal óra közben, hogy felforr az agyvizem.
Jó, értem, csak nem tudtam, mit jelent. De akkor beletrafáltam?
Tipp: Ha ideges vagy, nem másokon vezesd le, még egy anonim oldalon se, mert másoknak is éppoly rosszul esik!
"Eztet maga nem gondolhassa komolyan!"
"Ha tudnák, se mondanák semmit!"
A hideg futkározik a hátamon. Emlékszem, még kamaszkoromban egyszer cirkuszban voltam, és a bohóc épp mondta a műsorvezetőnek, hogy szeretné elénekelni egy kedvenc nótáját. Erre a műsorvezető: "Na, akkor ezt meghallgassuk." És a cirkusz tele volt óvodás és alsós kisgyerekkel, akik jóllehet ezt megjegyezték...
Nem az idegességemet vezettem le másokon, hanem hasonló stílusban válaszoltam, mint amit kaptam. Hozzá teszem teljesen jogosan.
Az utolsó válaszolónak meg köszi a választ! Látom vannak még olyanok, akik szembesülnek ilyenekkel. Azért gyűlik a sok hajmeresztő dolog. :D
Ami engem idegesít, ha valami többes számban beszél.
"Menjünk az út a jobb oldalán", holott csak én voltam ott egyedül, és nekem mondta. Ez vajon mitől lehet? Idegen volt, és azt akarta mondani, hogy "Menj az út jobb oldalán."
Meg a nem-e etted meg az almát. Vááááááá! Ezt szokták felénk mondani, és szörnyű. Viszont ha valaki azt mondja, hogy "Tik menjetek a városba, mink meg elleszünk itthon.", na ez nem zavar, néha én is mondom. (hajdú-bihar megyei tájszólás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!