Miért kell állandóan "nákolni" E/1 személyben?
Én tudnák laknák, csinálnák stb. értitek miről van szó.
A másik ami kiviszi a hajam hogy: az miatt!!
Miért?? a után mássalhangzóval kezdődő szó jön Pl: "a" kocsi. "az" után pedig magánhangzóval kezdődő szó áll pl: az autó.
Miért nem lehet ezt megérteni? Amúgy nem zavarna ha nem egy nagyobb megyei jogú városban laknék lásd: Pécs és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re. Annyira gáz ha valaki így megszólal óra közben, hogy felforr az agyvizem.
Nem verem a mellem, hogy egyetemista vagyok.
Nem akartam leírni, de diszlexiás vagyok. Bocs, hogy nem felelek meg a helyírási elvárásaitoknak.
Az meg, hogy egyetemre járok nem jelenti azt, hogy rögtön ilyen vagy olyan vagyok. Ti biztosan szuper ember képzőbe jártatok ezért írtok ilyeneket. De attól még, hogy valamit tanítanak nem jelenti azt, hogy az ember meg is tanulja.
Kösz a válaszokat a sok nagyképű bunkótól ehhez értetek. Én is büszke lennék magamra a helyetekben. És akkor még ti beszéltek.
Nem tudom, hogy ki írta ki ezt a kérdést.
Amúgy meg ja, kezdhetted volna azzal, hogy diszes vagy.
Kedves kérdező, a többség elvárja egy egyetemistától, hogy tudjon helyesen írni, és azt is, hogy ne legyen goromba embertáraival, csak mert azok mernek véleményt nyilvánítani.
Mivel nem írtad oda nyomban az elején, hogy diszlexiás vagy, számolnod kellett volna azzal, hogy bele fognak kötni a hibáidba. Ugyanis tisztában vagy azzal, hogy ejtesz hibákat.
A tájszólás valóban nem hiba, lehet, hogy zavarja a füledet, de például itt az Alföldön a miénket az zavarja, ha valaki úgy mondja: "Pécsett".
Egyébként csak te nézed ki az egyetemről azokat, akik nem úgy beszélnek, mint te, ez pedig beszűkültség.
Előbb gondold át, amit írtak mások, számol el tízig, és utána válaszolj. Ha goromba vagy, készülj fel arra, te magad sem fogsz kedves válaszokat kapni.
Ezzel az erővel minden kérdés kiírásnál vagy kommentnél ki kéne írnom?? Hát kösz! Ez nem az a dolog amivel az ember dicsekedik.
Nem én kezdtelek el szidni téged hanem te engem, ti kötöttetek belém. Én általánosságban kérdeztem a kérdést nem irányult senkire sem. De a ti válaszotok direkt rám volt célozva. Ezek után mond ki a bunkó stb?
De igazad van ez a magyar mentalitás amit ti is képviseltek. Én sohasem mondom azt, hogy Pécsett mivel szerintem úgy kell mondani, hogy Pécsen.
Az meg, hogy egy egyetemistának mennyire kell helyesen írnia háát! Vizsgáld meg a karokon lévő diákokat mennyire tudnak helyesen írni. Talán te lepődnél meg a legjobban. Eddig még egyetlen tanár sem szólt meg azért, hogy milyen a helyesírásom pedig nem tudják a diszlexiát. Úgyhogy nem olyan vészes, mint ahogy egyesek beállítják. Ugyan úgy érettségiztem, mint mindenki és jobban végeztem több nem diszlexiásnál. Nem menőzni akarok ezzel csakhogy gondolkozzatok el ezen!
"Nem én kezdtelek el szidni téged hanem te engem"
Én nem szidtalak, sőt, próbáltam úgy beszélni veled, mint ember a másik emberrel.
Nekem volt diszlexiás osztálytársam, de nem volt felmentése, hanem ugyanúgy érettségizett, mint bárki más az osztályba.
Amit most mondani fogok, nem rád vonatkozik, hanem általánosságban mondom. Nem értem én ezt a felmentést a tárgyak alól. Már régen sem értettem. A testnevelés egy dolog, mert a kerekesszékes gyerek, persze, hogy nem tud részt venni az órán. De más tárgyakból? Én elhiszem, hogy vannak olyanok, akiknek problémájuk van az írással, olvasással vagy a számolással, és nem azért, mert lusták. Viszont manapság a lusta gyerekre is simán rásütik ezeket a dolgokat, és manapság "bárki" lehet diszlexiás, csak, hogy felmentése legyen egy tantárgyból. Sőt, ezzel még a pluszpontokat is megkapja, bekerül az egyetemre, ahol vagy tanul vagy nem. Nekem van egy ismerősöm, neki mind az írással, mind az olvasással vannak problémái, de tudod, mit csinál? Először is tisztelettel beszél más emberekkel, mert tudja, neki is ugyanolyan szarul esik, mint a másiknak. Másodszor ő is tisztában van azzal, hogy hibát ejt, de a nyelvtani szabályokat nem csak érezni lehet, hanem meg lehet tanulni. És ő akarja. Meg akarja tanulni, hogy hogyan kell írni az igekötős igéket, vagy azt, hogy hova kell vessző. Ha valahova, ismeretleneknek ír, mondjuk egy e-mailt, beleszövi a levélbe, hogy elnézést kér az esetleges hibákért. Ha szólnak neki, megköszöni, nem felkapja a vizet Istent, embert nem tisztelve.
Szóval a kérdésedre visszatérve. Az "az miatt" az én fülemet is bántja, majdnem annyira, mint "a autó" vagy a "hozzánk-e jösztök", mert ilyen is van. Sőt, minálunk mondják azt is, hogy "Megyek tatáék".
Remélem, nem bántódtál meg amiatt a pici él miatt, amit elrejtettem a szövegben, ugyanis nem az volt a célom, hogy megbántsalak, hanem az, hogy értessem veled, hogy csúnyán viselkedtél.
(A gorombaság mindenkire vonatkozik, nem csak a kérdezőre. Legyünk már tisztelettel a másik iránt!)
Tetszik, nem tetszik, egy igazi hülye vagy, aki próbálta itt csinálni a fejét, de visszanyalt a fagyi:)
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!