Miért kell állandóan "nákolni" E/1 személyben?
Én tudnák laknák, csinálnák stb. értitek miről van szó.
A másik ami kiviszi a hajam hogy: az miatt!!
Miért?? a után mássalhangzóval kezdődő szó jön Pl: "a" kocsi. "az" után pedig magánhangzóval kezdődő szó áll pl: az autó.
Miért nem lehet ezt megérteni? Amúgy nem zavarna ha nem egy nagyobb megyei jogú városban laknék lásd: Pécs és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re. Annyira gáz ha valaki így megszólal óra közben, hogy felforr az agyvizem.
Ki csinálta a fejét? A kutya is megvédi magát ha támadják nem? Engem támadtak természetes ha megvédem magam az ilyen hülyéktől, mint te! Nyaljad a kis fagyidat arra talán még jó vagy...
Szánalom.
A diszlexiások nem a vesszőket felejtik el kitenni a mondat megfelelő helyére, és még sorolhatnék jó néhány dolgot, amitől ugyan lehetsz diszlexiás, de mindent nem tudsz ráfogni.
A -nák, -nék pedig tájegységtől függ. És a logikádból kiindulva bele tudnék kötni a "kiviszi a hajam" kifejezésbe is.
Ez tényleg a csupor nyalja ki a macit tipikus esete:)
"Kiviszi a hajam", mit jelent ez a kifejezés?
Bővíteném a szókincsemet.
17:21
Na megszólalt a diszlexia tudós! Mit próbáltam rákenni a diszlexiára?? Na mondjad?
17:40
Ezzel nem a szókincsed bővülne! Ugyanis szerintem érted a szavakat nem? Az meg, hogy még nem halottad ezt a kifejezést hát így jártál.
Na tippelj. A kegyetlen helyesírásod, aminek okán nem lenne jogod kritizálni senkit, aki ilyen-olyan okból tájegységtől függően változó stílusban beszél.
És a saját stílusod mellesleg irritálóbb, mint a nákolás.
Mivel sértegetéstől, és személyeskedéstől mentes, kulturált válaszra úgysem számítok, ezért részemről a vita lezárva:)
Értem a szavakat, de ennek semmi értelme. Mi vinné ki a hajadat? Mi ennek a megfelelője? Mondjuk a "Falra tudnék mászni tőlük", az jó? Nem hallottam még, de te már megint goromba vagy.
Még egy, első válaszoló válasza. Mi az a sük-sükölés?
Nálunk nem azt mondják, hogy tartja, hanem azt, hogy tarcsa. "Kezében tarcsa a telefonnyát." Így hangzik, amit mondanak.
Suksükölés:
-Lesz ma focimeccs?
-Nem tudom, majd meglássuk, esik-e az eső.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:19
Csak tőled elnézést kérek, ha megbántottalak. Nekem ezzel a kérdéssel nem az volt a szándékom, hogy itt mindenkit leoltsak.
Eleve ideges voltam és erre még néhányan rá is tettek egy lapáttal. Szóval direkt hergeltek. Nem tudom mire számítanak az ilyenek amúgy.
Ez egy kifejezés nem kell, hogy sok értelme legyen. Valaki kitalálta, mert szerinte jól hangzik és elterjedt. Nem ez az első és nem is az utolsó. De nyugodtan beleköthettek ebbe is úgy, mint mindenbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!