Miért kell állandóan "nákolni" E/1 személyben?
Én tudnák laknák, csinálnák stb. értitek miről van szó.
A másik ami kiviszi a hajam hogy: az miatt!!
Miért?? a után mássalhangzóval kezdődő szó jön Pl: "a" kocsi. "az" után pedig magánhangzóval kezdődő szó áll pl: az autó.
Miért nem lehet ezt megérteni? Amúgy nem zavarna ha nem egy nagyobb megyei jogú városban laknék lásd: Pécs és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re. Annyira gáz ha valaki így megszólal óra közben, hogy felforr az agyvizem.
Senki nem figyelt nyelvtan órán. :)
A nákolás egyébként úgy tudom, hogy T/3-ban helyes.
Én attól kapok szívrohamot, hogy "majd meglássuk!" :D
Én meg igen sokszor hiányolom a szóvégi -ban,-ben toldalékokat! És ez már sajnos annyira elterjedt, hogy egyre többször lehet találkozni vele a médiában is (szerencsére nem az írottban). Pedig LEGALÁBB OTT beszéljenek helyesen!
Egyébként kérdésedre válaszolva, engem is zavar. Sőt, ha rajtam múlna, az ilyen emberek biztosan nem járnának egyetemre/főiskolára!
Nem tudom, de h a te helyesirasod se otos az is biztos.
Szal inkabb csendben maradNEK a helyedben.
Tudtam, hogy lesznek néhányan akik fikázni fogják a helyesírásomat, de mondok valamit. Lesz@rom a véleményeteket. Mivel nem a kérdésre válaszoltatok és megnézném nektek milyen tökéletes!! :D Na meg egyébként is ha nem tűnt volna fel eléggé ideges voltam ahhoz, hogy pont lesz@rjam a helyesírást. De legalább tudok értelmesen beszélni ami ezekről nem mondható el.
Ha helyes mondat környezetben használják az "az miatt" kifejezést akkor nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!