Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért kell állandóan "nákolni"...

Miért kell állandóan "nákolni" E/1 személyben?

Figyelt kérdés

Én tudnák laknák, csinálnák stb. értitek miről van szó.

A másik ami kiviszi a hajam hogy: az miatt!!

Miért?? a után mássalhangzóval kezdődő szó jön Pl: "a" kocsi. "az" után pedig magánhangzóval kezdődő szó áll pl: az autó.

Miért nem lehet ezt megérteni? Amúgy nem zavarna ha nem egy nagyobb megyei jogú városban laknék lásd: Pécs és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re. Annyira gáz ha valaki így megszólal óra közben, hogy felforr az agyvizem.

2011. szept. 19. 12:40
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

13:23 Ki mondta, hogy 5-ös a helyesírásom? Én legalább tudok ékezeteket írni nem úgy, mint te!

13:27 Igen, mert olyan megbotránkoztató a helyesírásom mi? Csak úgy elmondom, hogy ezért senkit nem néznek ki az egyetemről nem úgy, mint a tájszólásosokat!

Bírom, ha ilyen téma van akkor mindenki mennyire próbál helyesen írni, hogy még csak véletlenül se tudjon az ember belekötni. Pedig a valóságban ugyan olyan béna mint a többi. Tisztelet a kivételnek.

Aki értelmesen tudott válaszolni annak köszönöm szépen a többi meg menjen melegebb éghajlatra (nem vagyok kíváncsi a képmutatásotokra :P)

2011. szept. 19. 14:48
 12/46 anonim ***** válasza:
46%

Haha, hogy engedtek téged ki középiskolából ? Pláne egyetemre ? 10. osztályos nyelvtan mond neked valamit ? Ott éppen eléggé kitárgyalhattátok, hogy ezek NEM hibák. Ellenben azokkal, amiket te vétettél. Javaslom újraolvasásra a társadalmi-területi nyelvváltozatok és a norma című igen hasznos anyagot.

Addig meg ne kötögessél senkibe, amíg nem jobb a helyesírásod, mint az övé :D

2011. szept. 19. 15:50
 13/46 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg nem kérkednék azzal, hogy az elvileg intelligens egyetemisták lenézik azokat, akik tájszólással beszélnek. Mutatja is a színvonalat, hogy manapság minden hülye lehet egyetemista, ha van protkója.
2011. szept. 19. 15:51
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező pont azt akarta mondani, hogy a helytelenül beszélőket senki nem nézi ki (pedig őket kéne), bezzeg a tájszólással beszélőket kinézik (pedig őket nem kéne).

Legalábbis én így értettem.

2011. szept. 19. 16:04
 15/46 A kérdező kommentje:

15:50 bírom a fajtádat te is olyan vagy aki oda van magáért. Hihetetlenül jól érzed magad azon, ha kifordíthatod más mondandóját? Na ha ennyire okos vagy mond csak mi olyan orbitális nagy helyesírási hiba amit vétettem?? Ja és olvasd el még 1x amit írtam, mert neked a felfogásoddal vannak problémák...

Az utolsó hozzá szólónak meg annyit kétlem, hogy bármit is számítana a véleményed!! :D:D:D:D HAHA

2011. szept. 19. 16:05
 16/46 A kérdező kommentje:
Mármint az utolsó előtti.
2011. szept. 19. 16:06
 17/46 anonim ***** válasza:

"Na meg egyébként is ha nem tűnt volna fel eléggé ideges voltam ahhoz, hogy pont lesz@rjam a helyesírást."

Ez eléggé rossz hozzáállás.

Ráadásul, ha már a más szemében a szálkát keressük, a mondatodnak kedves egyetemi hallgató barátom, nincsen vége. "...és nem az ország legöregebb egyetemére a PTE-re." Ráadásul egy egyetemista nem szarhatja le a helyesírást.

üdv,

egy ex-főiskolai karos hallgató a KE-ről.

2011. szept. 19. 16:07
 18/46 A kérdező kommentje:

16:04

Köszönöm! Jó látni, hogy értelmesek is tudnak válaszolni egy egyszerű kérdésre. És nem forgatják ki.

2011. szept. 19. 16:09
 19/46 anonim ***** válasza:
68%

Ismered azt a szót, hogy vessző ? Ha igen, tudod is alkalmazni ?

Mond, neked az a szó valamit, hogy "mondd" ? Tisztában vagy a különbséggel ?

2011. szept. 19. 16:09
 20/46 anonim ***** válasza:
68%

Csillagom, nem forgatjuk ki. Csak próbálunk rávilágítani arra a tényre, hogy te mekkora felháborodással írtál ide, vered a melled, hogy egyetemista vagy, amit inkább szégyellnünk kéne a leírtak alapján, mégsem tudsz leírni egy mondatot hibátlanul.

És még te vagy fennakadva a "helytelenül beszélőkön".

2011. szept. 19. 16:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!