Csehszlovákiai szlovákok milyen nyelven beszélnek?
Figyelt kérdés
Feltettem egy kérdést, hogy Csehszlovákiában voltak e szlovákok? Találtam két Bibliát a nagyanyám régi szekrényében és mindkettő csehül volt. Ezért kérdem, hogy nem lehet, hogy csehül beszéltek az ottani szlovákok? Ez nagyon gáz nekem, mert elkezdtem szlovákul tanulni és mindvégig azt hittem, hogy szlovák vér foly az ereimben, szóval ez nagyon nagyon fontos lenne.2011. aug. 25. 10:32
41/65 anonim válasza:
Hadd kérdezzem már meg tőled, hogy szerinted attól függ egy szlovák "nemzetisége", hogy a nyelvet, amit beszél, szlováknak vagy csehnek nevezzük?
42/65 A kérdező kommentje:
Természetesen nem!! De én ezzel nem azt akartam mondani, hogy szlovák vagyok, de akkor nem teljesen az vagyok e ha csehül beszélek?
2011. aug. 25. 12:49
43/65 anonim válasza:
Az összes szlovák csehül beszél, fogd már fel.
44/65 anonim válasza:
Mi ez a sok hülye válasz? Szerintem itt egyesek félreértették a kérdezőt. XD Ne is törődj vele szerintem szlovák vagy ha a nagyid vagy ki azt mondta. De ettől még lehet cseh nyelvű a biblia. LOL
45/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A nővérem is megnézte a kérdést. Ő azt mondta, hogy meglehetett érteni bár azért... Még egyszer köszönöm.
2011. aug. 25. 12:57
46/65 A kérdező kommentje:
Jó, itt lezárom a kört. (Az utolsó válasza volt eddig a legjobb!)
2011. aug. 25. 12:59
47/65 A kérdező kommentje:
Ezt inkább az 52%-osnak mondom. Mert eddig csak őt jelöltem be. Akivel veszekedtem (nem tudom az ki, mert nem néztem meg, és nem is fogom.) annak meg csak annyit, hogy nem jelölöm be.
2011. aug. 25. 13:39
48/65 A kérdező kommentje:
Mármint nem jelentem. ha valaki nem értett meg azzal az ötvenkét százalékossal, azt úgy értettem, hogy jelentettem, szóval...(háromszor is, a rasszista megjegyzései miatt.) Sikeres lehetett, mert levették.
2011. aug. 25. 13:43
49/65 anonim válasza:
A cseh nyelvű biblis a szlovák evangélikusok számára olyan volt, mint pl. magyaroknak a latin, de az oka más.
Még 1948-ban is ezt használták. De nem a katolikusok.
Külonben ha valami fóbiád volna, vagy depressziód, hogy MO-n élsz, elég, ha 200 km -el északabbra költözöl és belépsz a nirvánába.
50/65 anonim válasza:
Én bármit meg merek kockáztatni, küldhetsz akármit.
Szerinted ezt a kamu, szar, magyartalan, fogalmazási hibáktól hemzsegő, semmilyen technikai feltétel alapján nem indokolt szöveget mégis ki fogja neked bevenni?
Röhej...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!