Csehszlovákiai szlovákok milyen nyelven beszélnek?
a szlovak nyelv es a cseh elegge tavol all egymastol
ha tudsz szlovakul es nekiallsz cseh szepirodalmat olvasni nem igazan fogsz elmenni rajta
egy magyarul beszelo tot
Nnna... Egyrész nincs olyan, hogy Csehszlovákia.
Másrészt az, hogy mi a külön nyelv, elsősorban politikai kérdés. A Kína különböző részein élők gyakran nem is értik egymást, mégis úgy tartják, hogy mindannyian ugyanannak a nyelvnek a különböző nyelvjárásait beszélik, mivel egy népnek tekintik magukat.
A cseh meg a szlovák hiába hasonlít egymáshoz, ha ők maguk külön nyelvnek tartják, akkor annak számít és kész.
Egyébként időnként román részről vetődik fel, hogy a csángót külön nyelvnek számítsák, ne magyarnak, mivel eléggé különbözik. Én jártam már köztük, olyan nagy különbséget nem vettem észre, de nyilván érzelmi kérdés, hogy sem a magyarországi magyarok, sem a csángók nem szeretnék, ha külön nyelvnek tekintenék őket.
nagyanyad anno hol elt?
kosseg vagy varos nevet tudsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!