Csehszlovákiai szlovákok milyen nyelven beszélnek?
a szlovak nyelvel nam fogsz rosszul jarni mivel szot ertesz majd alap fokon a tobbi szlav nyelvteruleten lakokkal
cseh,lengyel,szloven,horvat,macedon,bosnyak
Megnéztem a kávéfőzőm használati utasítását, szóról szóra ugyanaz a szöveg csehül és szlovákul három bekezdésen keresztül.
Oké, nem ugyanaz a nyelv. Meggyőztél. Most már értem, miért vannak a szlovákok kiröhögve.
"Mondjuk a románok helyében én nagyon csendben maradnék, főleg, hogy ők maguk egy mesterséges nyelvet beszélnek, amit a mai napig nem sikerült meghonosítani mindenhol az "országban", ezért gyakran egymástól 100 km-re lakó emberek sem értik meg egymást."
EZt kifejtenéd? Sosem hallottam még erről...
Kedves 12:03!
Gratulálok. Sikerült úgy megröhögtetned a hülyeségeddel, hogy szinte sírva meséltem el a nővéremnek, hogy milyen... Még mindig nevetek, alig tudok írni. De nem értem miért própálod az embereket meggyőzni, hogy a szlovák cseh. Az osztrákokkal tök más a helyzet. Ők tiszták. Németül beszélnek, apró módosításokkal. De a szlovák Más nyelvekből, de inkább a csehből előállított nyelv. Tehát nem csak a csehből loptak. Így nem cseh, apró változtatással, mint az osztrák. De azért tényleg nagyon köszönöm. Jól esett a nevetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!