Dán nyelvkönyv vagy szótár? Valaki tud segíteni?
Dánul szeretnék tanulni, viszont megvásárolható nyelvkönyvet nem találtam hozzá, interneten is kevés az anyag. Online angol dán szótárakba nem nagyon bízok.
Valakinek nincs esetleg valamiféle dán nyelvkönyve amitől legszívesebben megszabadulna?:) Vagy szótár.....
(a Kezdők X Nyelvkönyve sorozat kivételével, úgy hallottam az tele van hibával...)
Neten sem találok hozzá sok mindent. Nagyon teccik a nyelv, és szeretek hobbiból nyelvet tanulni, és erre esett a választásom.:)
Köszi a leírtakat:) Sikerült döntenem:
SVÉD :D
Egy szint után nem nehéz, csak az írásképből egy kezdő nehezen tudja kikövetkeztetni a kiejtést. Anyanyelvi szintű felhasználónak nyilván nem probléma. :)
Egyébként a svéddel tényleg nem sok probléma van, szerintem elég gyorsan tanulható, a kiejtést néhány óra tanulással 95% körüli biztonsággal meg lehet tippelni, viszonylag szabályszerű.
Alapvetően nem nehezebb az angolnál, amiben mégis az a főnevek neme, többesszáma, igék alakja múltidőben, esetleg a hangsúlyozás. A szókincset fejleszteni szerintem nehezebb mint a nyelvtant elsajátítani, az a némethez képest sokkal egyszerűbb.
"A szókincset fejleszteni szerintem nehezebb mint a nyelvtant elsajátítani, az a némethez képest sokkal egyszerűbb."
Na de a németben a szókincs fejlesztése is nehezebb a der/die/das miatt. A svédben csak en és ett van, tehát a vaktalálat valószínűsége is nagyobb, sőt, az egész szabályosabb, mint a német der/die/das.
Egyébként az egészen kezdő szintet leszámítva minden nyelvben a szókincsfejlesztés a munka 95%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!