Milyen könyveket ajánlotok elolvasásra angol felsőfokúra? (irodalom és nyelvkönyv)
Főleg szakkönyveket és irodalmi műveket ajánlhatnátok.
Pl. most veszem meg Csíkszentmihályi Mihálytól a Flow című könyvet, ami segít egy kicsit a pszichológiai témákban.
De milyen könyvek vannak környezetvédelemről, orvostudományról, stb., ami segíthet? Leginkább attól tartok, hogy nem jut eszembe semmi értelmes a szóbelin :S Nagyobb biztonságban érzem magam, ha előtte angolul olvasok a felmerülhető témákról.
(Egyébként még sohasem nyelvvizsgáztam - csak még általánosban német alapfokra elküldött minket a tanár, hogy bizonyítsa az érdemeit -, ezért kérek segítséget...)
Most tavasszal csinálom meg a középfokot, de utána nemsokára be kell vállalnom a felsőt is, egyikre sem akarok elmenni úgy, hogy hozzá sem tudok szagolni a témákhoz.
Ha valakinek van olyan nyelvkönyve, amelyik nagy segítség volt számára a felsőfokhoz, azt is megírhatná :)
Hálásan köszönöm a segítséget!
Nyelvtanhoz én az Advanced Grammar in Use-t javasolnám.
Irodalomhoz: passz.
Attól is függ, melyik helyre mész nyelvvizsgázni. Szakterületeken az angol wikipedia is megfelelő lehet. Az aktuálpolitikában pedig újságok, online hírportálok is segítséget jelenthetnek.
Köszönöm :) A nyelvkönyvet megnézem. :)
A környezetvédelmi témákat wikiről gyűjtögettem már korábban, csaak nem tudom, mennyire megbízható.
Van egy ilyen könyv, hogy 1000 kérdés 1000 válasz angol nyelvből. Ebből van közép és felsőfokú is.
Ebben van mindenféle téma, környezetvédelem, politika is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!