Mit szóltok hozzá, hogy a felkiáltó és kérdő jelet egyre többen nem használják?
Hát akinek különösen illene helyesen írni, annak gáz.
De én felkiáltó jelet mindig csak ott használtam/használok, ahol a hangsúlyom is olyan. Például köszönésnél is felkiáltó jel kellene, de ha egyszer ugyanolyan hanggal köszönök, mint beszélek, minek "hazudjak"?...:)
Az ilyen mondatoknál is leszokták amúgy hagyni a kérdőjelet, mert nem valódi kérdés, de én nem spórolok ennyivel.:)
Ha nem használják a felkiáltójelet, az nem zavar, én sem szoktam igazán, mert olyan tolakodónak hangzik, mivel ugye szinte senki nem használja...
A kérdőjel már nagyon más dolog, de nem tapasztalta még olyat, hogy kérdő mondat végére pontot tettek volna.
Engem nem ez zavar, hanem az, hogy nem tudják sok esetben a helyes mondat végi írásjelet. Pl:
"Pistike megkérdezte, hogy mit csináltam én ott?"
Ez így nem helyes, mert pont kellene a végére. Csak nekem szúrják ezek a szemem? Angolban valóban így írják, de a magyarban a főmondat állítmánya dönti el a mondat típusát. És az összes újságban kivétel nélkül elírják.
Utolsó: Angolban sem írják így, nem tudom, hogy gondoltad.
He asked me what I'd been doing there.
"What have you been doing here?" he asked.
11:52
Én először helyesen írtam, de mindenkit így láttam írni, azóta a kérdőjeles verziót gondoltam helyesnek o.O
Utolsó előtti:
Valóban, nem is erre gondoltam. Arra gondoltam, amikor olyasmit írnak, hogy: I thought, you lived in London?
Ezt viszont tudtommal így írják, szerintem ez is logikátlan, de mindegy.
Utolsó:
Pont ez a baj, mert már mindenhol így csinálják, és a bőrömből tudnék kibújni, valahányszor meglátom. Újságban, TV-ben, könyvekben, csomó helyen látom.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 11:52
Engem is kiborít.
Egyébként szerintem ezerszer jobb ez a pontozás, mint azok, akik minden mondat végére felkiáltó jelet raknak:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!