Milyen angol regenyeket tudnatok ajanlani?
Lehet romance, kalandos...Leginkabb a Viktorianusz kor tetszik de lehet ajanlani egyebet is.
23 eves lany vagyok.
Koszi elore a valaszokat.
Körülbelül megjelenési sorrendben írom őket:
Daniel Defoe regényei (pl. Robinson Crusoe, Moll Flanders)
Jane Austen: Emma, Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes-összes
Agatha Christie regényei (ő az 1910-es évektől egészen a hetvenes évekig aktív volt)
J. R. Tolkien regényei
Ian Flemming James Bondról szóló regényei
Egyébként az angol nyelvű Wikipédián szépen összegyűjtötték a klasszikusokat.
Koszonom, ezeknek nagyreszet olvastam mar.
Tudom hogy a wikipedian lehet talalni a klasszikusokbol...
Engem szemelyes velemenyek erdekeltek volna, marmint, hogy kinek milyen angol regeny a kedvence...melyiket tudna szivbol ajanlani.
gigapediáról is rengeteget le lehet tölteni (csak gmailes emailcímmel tudsz regisztrálni, de ingyen)
Ha engem kérdezel a kedvenc angol regényeimről - minden, ami gótikus, horror, vámpír, kísértettörténet, pl.
Horace Walpole - The Castle of Otranto
Matthew Lewis - The Monk (ez nem jelent meg sajna magyarul, de igazán érdekes, egy romlott erkölcsű szerzetesről szól, akit megkísért az ördög - rendkívűl bonyolult kalandregény és románc-elemekkel megtűzdelve)
Mary Shelley - Frankenstein
Bram Stoker - Dracula
Stevenson - Dr Jekyll and Mr Hyde
Tetszett még HArdy - Egy tiszta nő (Tess) c. regénye, azaz inkább úgy mondom, hatással volt rám, emlékezetes volt. Mert tetszetősnek nem nevezhető az értékrend, amiben íródott.
Kortárs írók közül nagyon ajánlom Angela CArtert, főleg a The Bloody Chamber c. novelláskötetét.
Koszonom :)
Nekem is tetszett Tess of the d'Urbervilles Hardy-tol.
Volpole Castle of Otranto-jarol inkabb ellemzest olvastam regebb, erdekes lehet mint a The Monk, amelyikrol szinten hallottam.
Mr.Jekyll and Dr.Hyde-ot valamikor elkezdtem olvasni de abbahagytam, valoszinuleg ujbol eloveszem a kozeli jovoben.
Mi volt szamodra "zsenialis" benne?
En halalosan unalmasnak talaltam, egyeszeruen nem tudtam folytatni. Allitolag sok a humor benne, ezert is kezdtem bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!