Írnátok külföldi íróktól (főkébb angol és francia érdekelne) jó regényeket, novellákat, esetleg drámákat?
Szia! Én kortárs, vagy 20. századi íróktól nem olvasok olyan sokat, viszont ami kifejezetten tetszett (az életöröme, vidámsága miatt) az Voltaire Candide-ja volt. Franciául külön élvezet.:)
Angolt kevesebbet olvastam, de tetszett például ennek az új sikerkönyvnek, az Alkonyatnak is az első része.
Jó olvasgatást!
Clive Barker
angol
horror/fantasy
noveláskötet: Books of Blood I-VI. (nincs magyar kiadása, fordítva is csak egy-két novella belőle ilyen-olyan gyűjteményes horrorkötetekhez)
regény: Weaveworld (Korbács)
Neil Gaiman
angol
fantasy
novelláskötet: Fragile Things (Törékeny holmik)
regény: American Gods (Amerikai istenek)
Iain Banks
skót
általában sci-fi, de az ajánlásom nem tudom besorolni, egyfajta thriller talán, de mégsem az igazából
regény: The Wasp Factory (A darázsgyár)
Boris Vian
francia
szürreális akármi (leginkább szerelmes történet, de ez ne riasszon el különben)
regény: L'Écume des Jours (Tajtékos napok)
Így elsőre ezek jutottak eszembe. Nyilván vannak még a nagyon közismert írók (Agatha Christie, Tolkien, Stephen King, Poe, Lovecraft, Orwell, stb., stb.), de velük annyira nem lehet mellényúlni, meg jó eséllyel úgyis hallottál már róluk.
letölthető könyvek idegen nyelven, főleg angolul:
www.4shared.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!