Német! Valaki, kérem segítene lefordítani ezt a receptet?
Diabetikus cukor a befőzéshez.
1.)Fruchtaufstrich: Früchte waschen, abtropfen, entstielen und entsteinen, 1,5 kg abwiegen und in kleine Stücke schneiden oder pürieren. Fruchtbrei mit 500 g Gelierfuchtzucker 3:1 vermischen. Gelee: 1,2 kalten, ungesüssten Fruchtsaft mit 500 g Gelierfruchtzucker 3:1 vermischen.
2.) Nasse ub eubeb genügend grosen Topf geben( überkochen vermeiden). Unter Rühren sprudelnd weiterkochen. Gelierprobe durchführen (s.u.) u. sofort randvoll in vorbereitete Gläser füllen u. verschliessen.
1) A gyümölcsöket megmosni, lecsepegtetni, 1,5 kg-t lemérni és kis darabokra vágni, v pürésíteni. Ezt a gyümikását 500 gr gyümölcscukorral 3:1 arányban összekeverni.
Zselé: 1,2 hideg, cukrozatlan gyümilét 500 gr gyümicukorral 3:1 arányban összekeverni.
2) Nagy fazékba tenni, felforralni, aztán kevergetés mellett továbbfőzni. Zselépróbát végezni, majd az előkészített üvegekbe tölteni és lezárni.
1)
-gyümölcsöket megmosni, hagyni lecsepegni
- entstielen entsteinen -ről foggalmam nincs, de még Halász szótárban se találtam meg (nem írtad el??)
- másfél kilót kimérsz és kis darabokba vágod és megcsinálod pürének
- és a gyümölcs pépet, gondolom ezt a pürét 500 gramm ilyen zselésítő gyümölcs cukorral (ha létezik ilyen, ha nem akkor nem tom mi az :) kevered 3 az 1-hez arányban
zselé: 1-2 hideg, édesítetlen gyümölcslevet 500 g ilyen zselésítő gyümölcs cukorral 3:1 arányban összekeversz
2)
nass a nedves de az "ub eubeb" :D ez inkább tűnik vmi afrikai törzsi nyelvnek mint német receptleírásnak :D
- szóval egy elég nagy, nedves fazékba rakd bele, figyelj arra, hogy ki ne fusson
- pezsegjen (vagy forrjon, szó szerint pezsegjen), de gondolom forrás közben tovább kell keverni, kavarni,
- próbáld ki a zselét, gondolom meg kell kóstolni,
- majd előkészített befőttesüvegekbe vagy vmi edényekbe kell tölteni úgy, hogy csordultig(!) tele legyen
einstiele - leszedni a kocsányt
entsteinen - kimagozni
2. vagyok
Nasse in einen genügend grosen Topf geben
ebben az esetben viszont nedvesen egy elég nagy fazékba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!