Hogyan értsem meg az osztrák németet?
Segítsetek, állást kaptam és olyan dialektussal beszélnek, hogy nem értem amit mondtanak.
Beszélek németül, nyelvvizsgám van.
Mit csináljak?
A nyelvvizsga csak egy papír,amivel német nyelvterületen nem sokra mégy,mert nem tanultad meg a hétköznapi beszédet.
Az osztrák dialektus pedig eléggé eltérő.
Nem tudsz mást tenni,mint figyelsz és pár hét alatt megfogod érteni a legfontosabb dolgokat.
Köszönöm szépen, remélem így lesz.
Nem tudom ezt valahogy segíteni?
De, az ottaniakat megkéred, hogy lassabban beszéljenek, mert nem érted a Dialekt-et, meg ha végképp nem megy, ismételjék meg még egyszer. Az ottaniak szivesen megteszik, és idövel meg fogod szokni.
HOgy azért valamivel erösitsem az önbizalmadat, még született németek sem értik öket könnyen meg, söt vannak olyan szaval, kifejezések (nem is kevés), ami teljesen más a német és osztrák nyelvben.
nézz osztrák TV csatornákat és koncentrálj a szöveg megértésére. Napi 1-2 óra pár nap alatt is jelentősen segít, nekem az angollal így volt legalábbis.
Például itt, ha máshol nem:
Egyszer láttam egy osztrák, egy svájci és egy német családot a strandon egymással beszélgetni.
Azon mókáztak hogy a hasukat fogva röhögtek egymáson melyik hogy mondja, hogy fejezi ki ezt vagy azt.
Leghangosabb kacagás mindig akkor volt mikor az osztrák hadovált.
Nagyon köszönöm a biztatást!
Már félek megszólalni, nehogy mondjanak valamit és ne értsem meg.
3 hete vagyok itt és úgy érzem nagyon nehéz ez a feladat.
Nekem ugyanez a problémám.
Ausztriába mentem férjhez, 6 évig tanultam németül és amíg nem költöztem ki addig azt hittem, hogy tudok németül. :)
Kisbabával vagyok itthon és nem nagyon szólok én sem az emberekhez mert egyszerűen nem értem az osztrák dialektust.
Pl. schön az náluk "sén"..stb.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!