Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német vagy az angol nyelvet...

A német vagy az angol nyelvet találod szebbnek?

Figyelt kérdés

Hallod mind a két nyelvet. Melyiket találod szebbnek?

Képtelen vagyok dönteni.

2 éve tanulok angolt. Németet 1 hete kezdtem el az interneten tanár nélkül, egyedül..és nézek németül egy filmet, folyamatosan, már tudom fejből, hogy majd tanulás közben ismerősek legyenek a szavak, és könnyebben emlékezzek rájuk. D aztán meghallgatok angolul egy számot, és valahogy előkelőbbnek tűnik..de a német viszont olyan különleges, izgalmas, nehéz, nem is tudom..

2011. máj. 20. 15:10
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Güüüünter uund Tinkááá:D
2011. máj. 20. 15:36
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Mind a két nyelvet elég magas szinten beszélem, éltem mindkettő nyelvterületén, így elég sok verzióját hallottam már. Én azt hiszem, hogy dialektusa válogatja. A német szerintem szebb (de német állampolgár is vagyok, így elfogult vagyok vele szemben egy picit), de abból is csak az északi, a déli akcentusok (Schwyzerdütsch, Bayerisch, Schwäbisch, osztrák) viszont nagyon csúnyák.

Angolból meg egy lousianai vagy egy gettó amcsi röhejes (nézzetek meg mondjuk az Elfújta a szélt eredetiben, nevetni fogtok), de addig bizonyos angol tájszólások (pl. birminghami) szerintem kifejezetten jók. A skótot inkább hagyjuk :D

2011. máj. 20. 15:44
 13/26 anonim ***** válasza:
67%
Az angol, de csak a brit, az amerikaitól falra mászok.
2011. máj. 20. 15:58
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Talán az angol. Az angolt nagyon magas szinten beszélem, németet olyan középfok körül. Az angolban szeretem a brit angolt és az amerikait is, de utóbbinak is csak a szebb változatait. Az amerikai rapekben használtat utálom.

A brit angolból még nem hallottam túl sok nyelvjárást, de egyszer találkoztam sheffield-iekkel, és kb. egy percig azt hittem, hogy németül beszélnek:D

A németet is szeretem egyébként, bár a svájci német szerintem nem szép, a tiroli se kifejezetten. De az irodalmi német nagyon szép tud lenni. Az angolt is nagyon szeretem, mert szerintem jó a hangzása, de néha a német jobban "felüdít", mert szerintem magyar embernek sokkal könnyebb a német kiejtést megtanulnia.

2011. máj. 20. 16:46
 15/26 napietus ***** válasza:
56%
németet. legalább van benne logika. sztem az angol kifejezetten nem szép nyelv.
2011. máj. 20. 17:02
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

>> Ezért úgy tettem fel a kérdést, hogy melyiket találod szebbnek. Nem azt kérdeztem, hogy melyik a szebb. :)

A válaszokból láthatod, hogy hülyeséget kérdeztél...

2011. máj. 20. 19:07
 17/26 anonim ***** válasza:
Miért kérdezett volna hülyeséget?
2011. máj. 20. 19:11
 18/26 A kérdező kommentje:

Miért kérdeztem volna hülyeséget?:D

Kíváncsi vagyok az emberek véleményére, nekem igenis számítanak.

2011. máj. 20. 19:45
 19/26 anonim ***** válasza:
A német sokkal szebb. Az angol olyan fura... szerintem az életben nem tudnám szépen beszélni az angolt. És a nyelvtana is nehéz, különösen az igék. ja, és én ösztönösen a 4 esetben gondolkodnék... ezért fura. :) csak németül tudok, az angolt csak próbálgatom alapszinten elsajátítani. (olyan turista szinten)
2011. máj. 20. 21:12
 20/26 anonim ***** válasza:

>> Miért kérdeztem volna hülyeséget?:D

>> Kíváncsi vagyok az emberek véleményére, nekem igenis számítanak.

Furcsa, hogy eddig nem jöttél rá ! Ebben az esetben az emberek véleményével nem értél semmit. Tízen húszfélét mondanak, semmi értelmes vagy használható nem derül ki belőle. Ezt tudhattad volna előre.

2011. máj. 20. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!