A német vagy az angol nyelvet találod szebbnek?
Hallod mind a két nyelvet. Melyiket találod szebbnek?
Képtelen vagyok dönteni.
2 éve tanulok angolt. Németet 1 hete kezdtem el az interneten tanár nélkül, egyedül..és nézek németül egy filmet, folyamatosan, már tudom fejből, hogy majd tanulás közben ismerősek legyenek a szavak, és könnyebben emlékezzek rájuk. D aztán meghallgatok angolul egy számot, és valahogy előkelőbbnek tűnik..de a német viszont olyan különleges, izgalmas, nehéz, nem is tudom..
Mind a két nyelvet elég magas szinten beszélem, éltem mindkettő nyelvterületén, így elég sok verzióját hallottam már. Én azt hiszem, hogy dialektusa válogatja. A német szerintem szebb (de német állampolgár is vagyok, így elfogult vagyok vele szemben egy picit), de abból is csak az északi, a déli akcentusok (Schwyzerdütsch, Bayerisch, Schwäbisch, osztrák) viszont nagyon csúnyák.
Angolból meg egy lousianai vagy egy gettó amcsi röhejes (nézzetek meg mondjuk az Elfújta a szélt eredetiben, nevetni fogtok), de addig bizonyos angol tájszólások (pl. birminghami) szerintem kifejezetten jók. A skótot inkább hagyjuk :D
Talán az angol. Az angolt nagyon magas szinten beszélem, németet olyan középfok körül. Az angolban szeretem a brit angolt és az amerikait is, de utóbbinak is csak a szebb változatait. Az amerikai rapekben használtat utálom.
A brit angolból még nem hallottam túl sok nyelvjárást, de egyszer találkoztam sheffield-iekkel, és kb. egy percig azt hittem, hogy németül beszélnek:D
A németet is szeretem egyébként, bár a svájci német szerintem nem szép, a tiroli se kifejezetten. De az irodalmi német nagyon szép tud lenni. Az angolt is nagyon szeretem, mert szerintem jó a hangzása, de néha a német jobban "felüdít", mert szerintem magyar embernek sokkal könnyebb a német kiejtést megtanulnia.
>> Ezért úgy tettem fel a kérdést, hogy melyiket találod szebbnek. Nem azt kérdeztem, hogy melyik a szebb. :)
A válaszokból láthatod, hogy hülyeséget kérdeztél...
Miért kérdeztem volna hülyeséget?:D
Kíváncsi vagyok az emberek véleményére, nekem igenis számítanak.
>> Miért kérdeztem volna hülyeséget?:D
>> Kíváncsi vagyok az emberek véleményére, nekem igenis számítanak.
Furcsa, hogy eddig nem jöttél rá ! Ebben az esetben az emberek véleményével nem értél semmit. Tízen húszfélét mondanak, semmi értelmes vagy használható nem derül ki belőle. Ezt tudhattad volna előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!